Svjetski mediji dive se Hrvatskoj i slave jednog čovjeka: "Super Suba spasio Modrića"

Foto: Screenshot Marca, As, Gazzetta dello Sport

HRVATSKA nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku s 3:2 nakon penala. Poslije 120 minuta igre bilo je 1:1.

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić.

Danska je povela nakon samo 58 sekundi igre golom Mathiasa Jorgensena, a izjednačio je Mario Mandžukić u 4. minuti.

Hrvatska je imala veliku priliku riješiti pitanje pobjednika prije izvođenja 11-eraca, ali je udarac Luke Modrića s bijele točke u 116. minuti obranio Kasper Schmeichel.

Svi svjetski mediji veliku su pozornost posvetili dramatičnoj utakmici u Nižnji Novgorodu, s posebnim naglaskom na junaka utakmice Danijela Subašića koji je bio u prvom planu.

''Modrić duguje život Subašiću'', efektan je naslov španjolske Marce, koja je na naslovnici imala čak dva teksta o hrvatskom prolasku u četvrtfinale premda je Furija nekoliko sati ranije senzacionalno ispala od Rusije.

''Čekalo se da Modrić i Eriksen pokažu kakvi su igrači, čekalo se da oni odluče utakmicu, čekalo se da njih dvojica pokažu da su zvijezde svojih reprezentacija, ali jednom i drugom slavu je oteo Danijel Subašić. Bila je to večer života hrvatskog golmana koji je obranio čak tri penala Dancima, te je tako spasio Luku Modrića koji je promašio s bijele točke u 116. minuti'', stoji u komentaru Marce, a glavni izvještaj s utakmice nosi naslov:

''Super Subašić nakon drame penala protiv Danske odveo Hrvatsku u četvrtfinale SP-a.''

El Mundo Deportivo, list blizak Barceloni divi se herojskim obranama Danijela Subašića, ali ipak u prvi plan ističe kako je Hrvatsku u četvrtfinale odveo Ivan Rakitić, koji je zabio penal odluke.

Madridski As također za junaka dana ističe Danijela Subašića.

"Danska napušta Rusiju nakon Subašićevih herojskih obrana", javlja engleski Guardian.

"Dramatični jedanaesterci pripali Hrvatskoj", piše talijanski Football Italia s Danijelom Subašićem na naslovnoj fotografiji aludirajući kako je hrvatski vratar najzaslužniji čovjek hrvatskog trijumfa.

"Modrićevo samopouzdanje bit će ključno za Hrvatsku protiv Rusije", pred četvrtfinalni ogled 7. srpnja u Sočiju najavljuje američki Bleacher Report.

"Unatoč herojstvu Kaspera Schmeichela, Hrvatska se kvalificirala u daljnji tijek turnira", rezime je engleskog talkSPORT-a.

Tuttosport, talijanski sportski dnevnik naklonjen Juventusu, na svojem mrežnom portalu ističe slavljeničku fotografiju Marija Mandžukića, uz komentar kako se Danska u suzama oprašta od Rusije.

"Subašić je hrvatski heroj", tvrdi talijanska Gazzetta dello Sport i obavještava o dramatičnim penalima koji su otkrili kako će se Rusiji u četvrtfinalu pridružiti Hrvatska.

''Hrvatska slavi nakon trilera, naslov je njemačkog Bilda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.