Sve spremno za Snježnu kraljicu: Danas ždrijeb startnih brojeva

SVE JE spremno za Snježnu kraljicu, staza Crvenog spusta je nakon mnogo truda spremna, a kiša koja pada će pomoći da staza bude još tvrđa kad zahladi.

Danas će se u 18:45 na Trgu bana Jelačića održati ždrijeb startnih brojeva najboljih 15 slalomašica na svijetu među kojima je i naša Ana Jelušić. Nakon toga će se održati predstavljanje sudionika humanitarne utrke skijaških legendi među kojima su Alberto Tomba, Marc Girardelli i Janica Kostelić.

15 najboljih slalomašica za današnji ždrijeb

1. Maria Riesch (Nje)
2. Šarka Zahrobska (Češ)
3. Marlies Schild (Aut)
4. Sandrine Aubert (Fra)
5. Lindsey Vonn (Sad)
6. Kathrin Zettel (Aut)
7. Tanja Poutiainen (Fin)
8. Anja Paerson (Šve)
9. Marie Pietilae-Holmner (Šve)
10. Susanne Riesch (Nje)
11. Ana Jelušić (Hrv)
12. Frida Hansdotter (Šve)
13. Nicole Gius (Ita)
14. Chiara Costazza (Ita)
15. Fanny Chmelar (Nje)

Start prve vožnje ženske utrke je u 9.45, druge u 12.30. U četvrtak do kraja dana prodano je oko tri tisuće ulaznica za žensku utrku, dok se glavna prodaja, s obzirom na toplo vrijeme proteklih dana, očekuje tek u subotu i na sam dan utrke. U cijenu ulaznica ponovno su, uz prijevoz, koncerte i zabavu na Krumpirištu, uključene besplatno sva hrana i piće.

Iako je jedno vrijeme Snježna kraljica bila pod upitnikom zbog visokih temperatura, više nema nikave bojazni oko održavanja utrke.

"Zadnje obilne kišne padaline čak će i pomoći da staza bude još tvrđa kada zahladi. 2. siječnja do kraja dana temperatura trebala bit i ispod -5, te bi se Sljeme trebalo zabijeliti s nekoliko centimetara snijega. Tako bi nedjelja, koja se očekuje sunčana i hladna, trebala osvanuti u pravom zimskom ugođaju, što je dodatni razlog za poziv svim gledateljima na Sljeme", izvijestio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.