Sve je bliže meč između Nurmagomedova i Mayweathera

FOTO: EPA

KHABIB NURMAGOMEDOV je nakon legendarne pobjede nad Conorom McGregorom 6. listopada u Las Vegasu i obračuna s Ircem i njegovom ekipom u i oko oktogona postao planetarno poznat.

Dagestanac je skroman. Nije navikao niti voli toliko jaka svjetla pozornice pa se posljednjih mjesec dana potpuno izgubio sa scene. Ipak, danas je u Moskvi promovirao svoju autobiografiju.

Prisutne predstavnike medija, naravno, najviše je zanimalo što se događa s borbom koju treba ugovoriti s legendarnim boksačem, Floydom Mayweatherom mlađim, koji je već prošle godine istog tog McGregora pobijedio u 10 rundi boksačkog odmjeravanja snaga.

Bio je to borilački cirkus kakav se ne pamti. U fokusu je bio marketing, a sporta nije bilo na vidiku. Amerikanac je jednostavno predobar za srčanog Irca, ali su obojica izašli iz ringa presretni i prebogati. Mayweather mlađi sada želi pružiti priliku i Nurmagomedovu o čemu će se mnogo više znati kada Sportska komisija Nevade konačno odluči o kaznama zbog događanja nakon meča Nurmagomedov - McGregor.

Datum te odluke je 10. prosinac.

Zasad nije jasno kakve će biti kazne, ali je zato Komisija zadržala polovicu Dagestančeve zarada, tj. milijun dolara dok se vijećanje ne završi.

A da će borbe između njega i Amerikanca biti, Nurmagomedov je u potpunosti uvjeren. On bi eventualnom pobjedom možda i potvrdio status vrhunskog borca u povijesti borilačkih sportova, ali bi svakako usput i financijski osigurao i nekoliko generacija nasljednika.

"Za povijest, ali i zbog novca i sportskog izazova bitka s Mayweatherom bit će interesantnija. Ljudi vole vidjeti kako prvak pada, a kada on stalno pobjeđuje, to nije zanimljivo. On je pobijedio u 50 mečeva u boksu, a i ja sam neporažen", objašnjava UFC-ov prvak u lakoj kategoriji.

"Mislim da će meč biti vrlo interesantan, a i tako nešto može nas najbolje motivirati. Ali prvo moramo sačekati odluku Sportske komisije Nevade, a onda ćemo nastaviti komunikaciju."

Nurmagomedov po ugovoru mora odraditi još jedan meč za UFC, a do sada je slavio u svih 27. Mayweather nikada nije izgubio u profi ringu (50-0). Amerikanac ponovno inzistira da se bore po boksačkim pravilima, kao što je bilo i protiv McGregora.

To znači da je Mayweather u velikoj taktičkoj prednosti budući da mu je to profesija. Pritom, Nurmagomedov je zapravo hrvač, tako da se sigurno neće lijepo provesti ako pristane na iste uvjete na koje je pristao Irac.

Ali, ako mu je do novca i još veće slave, neće se mnogo buniti, za novo bogatstvo prihvatit će i batine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.