SUSPENDIRANA KAZNA ZBOG KOKAINA Kapetan Perua ipak ide na Svjetsko prvenstvo

Foto: EPA

KAPETAN Perua Paolo Guerrero ipak će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, iako mu je prije samo nekoliko tjedana Sportski arbitražni sud (CAS) potvrdio suspenziju od 14 mjeseci zbog kokaina.

Guerrera je suspendirala FIFA nakon što mu je u listopadu na utakmici s Argentinom u organizmu pronađena zabranjena supstanca. FIFA mu je kaznu nakon žalbe smanjila na šest mjeseci, ali anti-dopinška agencija (USADA) se žalila CAS-u, koji je potvrdio kaznu od 14 mjeseci suspenzije.

Zanimljivo je da je FIFA Guerreru srezala kaznu nakon što su njegovi odvjetnici predočili nevjerojatnu obranu koristeći mumije stare oko 500 godina. Mumificirana tijela pronađena su 1999. u Andama, gdje su zbog visine i hladnoće ostali očuvani do te mjere da je u kosi jedne od tri mumije pronađen metabolit kokaina. Guerrerovi odvjetnici uspjeli su uvjeriti FIFA-u da je kokain u njegovom organizmu ostao mjesecima nakon što je konzumirao koku koju mu je, kako je tvrdio, propisao liječnik

Posljednjih tjedana Peruanci su pokrenuli veliku kampanju, a kapetani suparničkih momčadi tražili su skidanje suspenzije kako bi Guerrero nastupio u Rusiji. Danas je CAS odlučio suspendirati odluku o suspenziji do završetka žalbenog postupka, što znači da Guerrero ide s Peruom na SP.

Peru će na SP-u u Rusiji igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Danskom i Australijom.

Peru je prvi nastup na SP-u nakon više od 20 godina izborio pobjedom u dodatnim kvalifikacijama protiv Novog Zelanda. Guerrero, koji je nekada igrao za Bayern, za Peru je upisao 32 pogotka u 86 nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.