Suigrač morao braniti Dončića od napada svog oca, bivše NBA zvijezde

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ i Dallas Mavericksi ostali su u utrci za play-in prekinuvši niz od tri poraza pobjedom protiv Sacramento Kingsa 123:119. Dončić je zabio 29 poena, a junak je bio Kyrie Irving, koji je 19 od 31 poena postigao u četvrtoj četvrtini. Mavericksi su sad na omjeru 38-42, kakav ima i Oklahoma City Thunder na 10. mjestu Zapada.

Tim Hardaway Jr. pridonio je s 24 poena i pet trica iz osam pokušaja iako je igrao opterećen potpuno nepotrebnim distrakcijama nakon što je njegov otac, istoimena bivša NBA zvijezda, žestoko kritizirao Dončića i Irvinga zbog izuzetno razočaravajuće sezone Mavsa.

Otac Hardaway: Ni Luka ni Kyrie nisu vođe

"Nije im trebao taj trejd, ne treba popravljati nešto što nije pokvareno", rekao je o dolasku Irvinga Tim Hardaway stariji, koji je u 14 godina u NBA ligi pet puta bio All-Star igrač kao član Golden Statea i Miamija, a jednu je sezonu proveo i u Dallasu.

"Nedostaje im vođa. Luka nije vođa, Kyrie nije vođa, Jalen Brunson je bio vođa", prisjetio se lanjskog razigravača Mavsa, koji je na ljeto kao slobodan igrač prešao u New York. "Vođa pokazuje primjer igranjem obrane. Kad nešto kaže, to i učini, to je vođa. A ta dvojica nisu vođe, nego odlični, dominantni igrači i strijelci."

Sin Hardaway: Ne slažem se 1000 posto

Njegov istoimeni sin, koji u Dallasu igra već četiri godine, odmah poslije utakmice tražio je novinare kako bi spasio situaciju i rekao da se "1000 posto ne slaže" s onim što je Hardaway stariji rekao.

"Puno puta sam rekao koliko je vodstva Luka pokazao otkako sam ja ovdje. Pokazuje to na terenu i izvan njega, a Kyrie je od dolaska prije svega bio vođa. Tako da mi je teško nositi se s tim što je otac rekao i razočaran sam što moram ovo govoriti. Volim ga do groba, ali pogriješio je, to je njegovo mišljenje, ne moje. Mi smo vrlo različiti", pojasnio je Junior.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.