Sudac koji je poslao Real u finale Lige prvaka dobio milijunsku gažu u Kini

Foto: Getty Images

TURSKI nogometni sudac Cuneyt Çakir (41), sa statusom elitnog suca UEFA-e, na glasu je kao jedan od najboljih arbitara današnjice. 
 
Proteklih je dana u središtu pozornosti zbog diskutabilnih odluka tijekom uzvratnog polufinalnog okršaja Lige prvaka između Real Madrida i Bayern Münchena (2:2), na štetu eliminiranog bavarskoga kluba. Njemački mediji, kao i dio svjetskih, spočitavaju Turčinu što je propustio dosuditi dva čista jedanaesterca. Real je prošao u finale zahvaljujući Çakiru i pobjedi u prvoj utakmici od 2:1.
 
Ipak, sudačka kvaliteta Cuneyta Çakira Kinezima je i dalje neupitna. Prema pisanju Marce, Kineski nogometni savez ponudit će turskom arbitru unosnu financijsku ponudu kako bi sudio u prvoj ligi.
 
Španjolski sportski dnevnik napominje da bi se Cuneyt Çakir, u slučaju pristanka, u Kinu mogao preseliti već po završetku predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, na kojem će biti jedan od glavnih sudaca. 
 
Eventualni transfer Cuneyta Çakira ne bi bio presedan jer je Mark Clattenburg, jedan od nekadašnjih najboljih sudaca engleske Premier lige, već od prošle godine šef sudačke organizacije u Saudijskoj Arabiji.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.