Strahonja: Penal za Dinamo je trebao biti ponovljen

Screenshot: HRT

HAJDUK je na Maksimiru pobijedio Dinamo 2:1 u prvom kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru. Dinamo je poveo 1:0, a imao je i priliku u drugom dijelu povećati vodstvo. Bruno Petković izveo je kazneni udarac, no golman Hajduka Ivan Lučić uhvatio mu je živu loptu.

Situacija se komentirala i u HTV-ovoj emisiji Stadion. Sudački ekspert Marijo Strahonja objasnio je da se taj kazneni udarac trebao izvesti ponovo zbog preranog ulaska igrača Hajduka u kazneni prostor. Osim toga, nije pronašao ni jednu drugu spornu situaciju na derbiju.

"Ivanušec nije kod prvog gola Dinama bio u zaleđu, nije ometao vratara po današnjim smjernicama. Penal za Dinamo nije upitan po prekršaju. Ali on nije pravilno izveden. Trebalo ga je ponoviti jer je igrač Hajduk prerano ušao u kazneni prostor. To je kriv pomoćni sudac, a VAR se ne uključuje u ovakvim situacijama, koje se često događaju", objasnio je Strahonja.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.