Strah ne jenjava na Poljudu: Rumunji nisu Barcelona, ali su vrlo ozbiljan protivnik

U HAJDUKU su vrlo ozbiljno shvatili izazov koji im predstoji za tri dana u Bukureštu, a glavni krivac za to je sportski direktor Ivica Kalinić, koji ih je gledao i koji se vratio s vrlo ozbiljnim opservacijama.

"Vidio sam jednu pravu, discipliniranu momčad koja je dobro organizirana i koja ima glavu i rep, stoga vjerujem da nas očekuje težak zadatak u Bukureštu. Igraju u formaciji 4-4-2 koju nikada ne napuštaju. Kao što sam rekao, s tribina izgledaju jako moćno, a kako to izgleda na terenu ne znam. Ne znam koliko su to slabi Moldavci, a koliko jaki Rumunji, kao što je teško reći koliko smo mi jaki, a koliko je zapravo Istra slaba. To ćemo doznati u četvrtak", istaknuo je sportski direktor Hajduka Ivica Kalinić koji je gledao Dinama u drugom pretkolu Europa lige.

"Sigurno da nisu Barcelona, međutim osim jakog kolektiva, imaju i nekolicinu sjajnih pojedinaca, koji se kvalitetom izdižu, a radi se dvojici Cristea te Ousmane N'Doyeu. Najjači su u veznom redu i napadu, ta četvorka u sredini plus dva napadača. To im je najjači dio momčadi i moramo biti jako oprezni u pristupu utakmici. Znate, protiv Moldavaca mi se činilo da igraju s 50 posto snage, a dali su pet golova. Činilo mi se da bi ih dali deset da su trebali", rekao je Kalinić.

"Vjerujem da se možemo nositi s Dinamom"

Kalinić vjeruje kako Hajduk ima snage nositi se s rumunjskim klubom, međutim moraju izostati obrambeni propusti prikazani u utakmici protiv Istre proteklog vikenda.

"Naravno da se nadam da se Hajduk sposoban nositi s Rumunjima. Iako naša predstava protiv Istrana djeluje sjajna, bilo je tu propusta koje u Bukureštu ne smijemo raditi, jer će iskusna i kvalitetna momčad poput Dinama to odmah iskoristiti. U svakom slučaju svi igrači moraju dati sto posto ukoliko želimo izvući pozitivan rezultat", dodao je.

"Atmosfera nije bila ništa posebno. Protiv Moldavaca je bilo svega nekoliko tisuća gledatelja. Njihova navijačka skupina zove se "Psi rata" i iako su glasni, mislim da atmosfera na ovom stadionu koji prima 15-tak tisuća ljudi ne bi trebala biti nešto oko čega se moramo zamarati. Ne, ne vjerujem da će utjecati na igru", za kraj će Kalinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.