HNL EUROPA

Stoper Aberdeena: Prolaz protiv Rijeke bio bi povijesni uspjeh

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

ABERDEEN i Rijeka u četvrtak 15. kolovoza igraju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europa lige. Hrvatski doprvak putuje u Škotsku s prednošću od 2:0 iz prve utakmice.

Podsjetimo, Rijeka je do prednosti došla golom Antonija Čolaka iz penala, a onda je veliku pobjedu pred gotovo šest i pol tisuća gledatelja potvrdio Robert Murić prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora.

"Ako prođemo Rijeku, bit će to najveći europski uspjeh u povijesti Aberdeena"

Škoti unatoč tome ne gube nadu, već naprotiv. Vjeruju u prolaz ako budu pravi na svom Pittodrieju u četvrtak. Utakmica je na rasporedu u 20:45.

"Ako uspijemo proći, to bi bio jedan od najvećih rezultata u europskoj povijesti za Aberdeen. Godinama se mučimo i probijamo kroz ovo treće pretkolo i mislim da će eventualni prolaz biti jako težak. Dvije dobre nas čekaju u play-offu, ali mi zaostajemo u ovom dvomeču. Veselimo se uzvratu. Trenutno smo u jako dobroj formi kod kuće, puno golova zabijamo, a to trebamo nastaviti i protiv Rijeke. Ako ih možemo pritisnuti dovoljno jako, postoje sve šanse da nešto i dobijemo", kazao je Andrew Considine, stoper Aberdeena koji je odigrao solidno prvu utakmicu protiv Rijeke.

Stoper Aberdeena najavljuje potpuno drugačiju utakmicu u Škotskoj.

"Znamo što nam je činiti u uzvratu"

"Bit će to sasvim drugačija utakmica za razliku od one na Rujevici. Bit ćemo snažniji, pritiskat ćemo od samog početka, a ako rano postignemo pogodak, sve je moguće.

Znamo što nam je činiti Pittodrieju jer smo se osjećali vrlo ugodno i na Rujevici sve do penala. Naš golman imao je tek jednu obranu, a osjetili smo da ostaju bez ideja i onda su dobili penal. Bio je premekan, gotovo da i nije bilo dodira i to nas je ubilo", osvrnuo se Considine na prijelomni trenutak susreta na Rujevici.

Stoper Aberdeena otkrio zašto Cosgrove nije došao do izričaja

Sam Cosgrove nije opravdao očekivanja mnogih i pompozne najave škotskih medija. Considine otkriva i zašto.

"Rijeka nije stvorila mnogo šansi, imali su posjed, ali mi smo sve to odlično kontrolirali. Sam Cosgrove je odigrao koliko je mogao kao jedini istureni napadač, a možda mu mi ostali nismo bili dovoljna podrška", podvukao je Considine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.