IGOR ŠTIMAC

Štimac rekao što misli o ideji da se SP održava svake dvije godine

Foto: Imago Sports/Guliver

IGOR ŠTIMAC nedavno je osvojio južnoazijsko prvenstvo, svoj prvi trofej na klupi indijske reprezentacije. Do naslova je stigao pobjedom 3:0 protiv Nepala u finalu natjecanja.

Koji dan nakon tog uspjeha Štimac je u razgovoru za indijske medije prokomentirao put od početka karijere na klupi te reprezentacije do titule, a odgovorio je i na pitanje što misli o održavanju svjetskog nogometnog prvenstva svake dvije godine.

Podsjetimo, FIFA je za ovaj tjedan zakazala sastanke sa svim izbornicima. Točke dnevnog reda bit će zdravlje igrača, reforma međunarodnog kalendara te uvođenje SP-a svake dvije godine, a raspravu će voditi FIFA-in šef globalnog razvoja nogometa Arsene Wenger.

"Kao izbornik Indije volio bih da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine. Ja ću tu ideju podržati jer bi Indija od nje mogla profitirati u bliskoj budućnosti. Nogomet se mora razviti u svim kutevima svijeta, a da bi se to dogodilo, potrebno je da SP otvori svoja vrata zemljama koje nisu na njemu sudjelovale. Lakše je doći na Svjetsko prvenstvo ako za to šansa postoji svake dvije godine", poručio je Štimac.

Ipak, zanima ga što stoji iza te ideje.

"Ako je primarni cilj svega novac za FIFA-u, onda nema koristi. Želim čuti dobra objašnjenja te ideje, što se iza svega nalazi. Moramo biti realni. Koji su glavni razlozi za taj potez? Nosi li on više novca FIFA-i ili će taj novac završiti negdje drugdje?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.