"Srbin razbio Hajduk. Splićani potopljeni u grobarskom paklu Soluna"

Foto: RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS/PIXSELL

ISPADANJEM već na prvoj prepreci Hajduk je završio svoj europski put ove sezone. Nakon 0:0 protiv PAOK-a na Poljudu Grci su u uzvratu na svom terenu pobijedili 3:0 te tako iz trećeg pretkola prošli u play-off Konferencijske lige. Strijelci za PAOK bili su Stefan Schwab iz penala u 12. te Andrija Živković u 79. i 85. minuti. S obzirom na to da je hrvatskog velikana iz Europe golovima izbacila srpska zvijezda, ovakav ishod dobio je velik prostor u regionalnim medijima, posebno srpskim.

Blic: Nevjerojatni Srbin i Grobari razbili Hajduk i uništili mu san o povratku u Europu

Blic pod naslovom "Nevjerojatni Srbin razbio Hajduk i uništio mu san o povratku u Europu. Prvim golom riješio dvomeč, a drugi je za špice" piše: "PAOK je rutinski izbacio Hajduk iz Konferencijske lige. Apsolutni heroj bio je srpski reprezentativac Andrija Živković.

Imali su nogometaši Hajduka razloga za optimizam u revanšu, pošto su u Splitu i pored 0:0 odigrali jako dobar meč protiv favoriziranog PAOK-a, ali je u Solunu sve palo u vodu. Veliku podršku su imali igrači PAOK-a i u vidu 50-ak navijača Partizana koji su doputovali do Grčke da podrže svoj bratski klub."

Telegraf: Srbin razbio Hajduk. Splićani potopljeni u paklu Soluna

Telegraf ima naslov "Srbin razbio Hajduk. Splićani potopljeni u paklu Soluna", dok u tekstu piše: "Tumba i navijači PAOK-a slave srpskog reprezentativca. Grci su eliminirali Hajduk iz Splita pobjedom od 3:0 na legendarnoj Tumbi u Solunu, a junak meča bio je srpski reprezentativac Andrija Živković, koji je bio dvostruki strijelac i zapečatio sudbinu Splićana.

Prvi meč na Poljudu završen je bez golova  0:0, a u revanšu su navijači PAOK-a, uz pomoć Grobara, koji su transparentom na ćirilici i prozivali Splićane, napravili gostima paklenu atmosferu u kojoj nisu imali nikakve šanse. Poveo je PAOK  1:0 golom Schwaba s bijele točke, a to je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U drugom je tim iz Soluna redao šanse, ali su mreže mirovale sve do 79. minuta, kada je popularni Žile imao svoj šou.

Najprije je iskoristio jednu sjajnu asistenciju Tomasa, koji je iskoristio poklon defenzivaca Hajduka ispred šesnaesterca i oteo im loptu, a potom uposlio Živkovića pred golom, kojem  nije bilo teško da zatrese mrežu. Nekoliko minuta kasnije Živković je postigao i konačan rezultat, kada je lukavo izveo slobodan udarac i prevario golmana Ivana Lučića."

SportSport: Srbin potopio Hajduk. Splićani neslavno završili europski san

SportSport iz BiH pod naslovom "Srbin potopio Hajduk - Splićani neslavno završili europski san", piše: "Prvi meč Hajduka i PAOK-a na Poljudu završen je bez pogodaka, a dosta neizvjesna i teška utakmica očekivala se i večeras na tlu Grčke.

Hajduk je bolje otvorio meč i već u sedmoj minuti imao šansu. Kotarski je iz čista mira dodao loptu Odjidji, koji dodaje do Livaje, ali mu s pet metara udarac blokira jedan od domaćih igrača. Trenutak odluke u 10. minuti, kada je dosuđen penal za Grke poslije faula Odjidje nad Konstanteliasom. Schwab je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0. U 79. minuti je sve bilo gotovo. Diallo je poklonio loptu Grcima, da bi Živković iz blizine matirao Lučića i tako potvrdio plasman PAOK-a u play-off.

Hajduk je potpuno razbijen, pošto je Živković u 85. minuti postigao još jedan gol. Nadali su se Splićani da će nastaviti svoj europski put, da će poslije dugo vremena igrati i grupnu fazu, ali grčki velikan ispostavio se kao prekrupan zalogaj. Prije same utakmice bilo je uvreda na račun gostiju kojima su skandirali 'Srbija, Srbija'. Inače, PAOK je imao pomoć grupe Partizanovih navijača, koji su došli podržati bratski klub i navijače."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.