hnl europa

Srpski mediji: Propast Hrvata

Foto: HINA

DEBAKL polovice hrvatske velike četvorke u ranoj fazi najslabijeg eurokupa dobio je značajan prostor u srpskim medijima. Rijeka je s ukupnih 4:1 ispala od švedskog Djurgardensa, dok je nevjerojatnu blamažu doživio Osijek. Momčad menadžera Nenada Bjelice, koja je do pred kraj prošle sezone konkurirala za naslov u HNL-u, ispala je od kazahstanskog davljenika Kizilžara i to porazom 0:2 u Gradskom vrtu, nakon što je Osijek prvu utakmicu dobio 2:1.

"Kazahstanci osramotili kockaste"

Blic pod naslovom "Propast Hrvata. Kazahstanci osramotili kockaste" piše: "Oba hrvatska kluba ispala su u drugom pretkolu za Ligu konferencija. Djurgardens je rutinski izbacio Rijeku. Osijek je imao lakši posao, ali je doživio pravi šok kod kuće. Ispao je od kazahstanske momčadi i to na svom terenu, nakon pobjede u gostima."

"Sumrak Balkanaca na europskom putu"

Telegraf donosi naslov "Sumrak Balkanaca na europskom putu: Ispala i dva hrvatska predstavnika u Ligi konferencija" te piše: "Osijek je doživio pravu blamažu porazom od kazahstanskog Kizilžara, a Rijeka je, usprkos dobroj igri, poklekla u Švedskoj.

Klubovi s prostora Balkana koji se ne zovu Zvezda, Dinamo ili Partizan, nemaju što tražiti u kvalifikacijama za europska natjecanja, čak i za trećerazrednu razinu Starog kontinenta. Brojnim eliminiranim klubovima iz Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije u 2. kolu kvalifikacija, pridružili su se i dva hrvatska predstavnika.

"Šok i nevjerica"

Osijek i Rijeka završili su put u kvalifikacijama porazima u uzvratima. Momčad Nenada Bjelice je naročito podbacila, izgubila je na svom Gradskom vrtu od kazahstanskog Kizilžara 2:0 i tako ispao iz Europe. Ovo je prilično šokantan ishod po Osijek. Rijeka je u Švedsku odnijela minus od 1:2 iz prvog meča, što je, kako se ispostavilo, bio nenadoknadiv deficit po hrvatskog predstavnika."

SportSport iz BiH piše "Šok i nevjerica u Osijeku. Bjelica i njegova momčad bili su ogromni favoriti za prolaz dalje, ali su doživjeli pravi debakl. To je veliki šok za Osijek."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.