Srpski mediji: Hrvati će biti tužni. Uzeli smo im igrača kojeg su toliko željeli

Foto: Profimedia

PETAR RATKOV (19) je odabrao Srbiju ispred Hrvatske, jasno je to nakon što je prihvatio poziv Dragana Piksija Stojkovića za A reprezentaciju Srbije. HNS je pratio Ratkova i pokušavao ga privoljeti da promijeni nogometnu nacionalnost, ali u tome nije uspio.

Naime, čudo od djeteta je u Beogradu rodila majka Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo. Ipak, to nije bio presudan detalj u pregovorima pa u Srbiji mogu slaviti što su osigurali mladog napadača Red Bull Salzburga samo za sebe. Njihovi mediji to i čine.

"Piksi objavio popis Orlova: Debitira igrač kog su nam Hrvati htjeli oteti, tu je i novi golman Chelseaja", navodi u naslovu svog teksta Telegraf, a u sličnom tonu je veliku vijest dočekao i srpski Kurir:

"Hrvati će biti tužni kad vide najnoviji Piksijev spisak: Na njemu se nalazi nogometaš kojeg su toliko željeli vidjeti kod sebe". "Izbornik donio odluku. Piksi objavio popis: Na njemu i igrač kojeg žele Hrvati", navodi Alo.rs.

Piksijev popis

Podsjetimo, pred nogometnom reprezentacijom Srbije su kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. u Njemačkoj protiv Mađarske (7.9.) i Litve (10.9.), a njihov izbornik Dragan Stojković Piksi objavio je prošireni popis od 31 imena.

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Boris Radunović.

Braniči: Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj, Miloš Veljković, Erhan Mašović, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Aleksa Terzić, Filip Mladenović.

Vezni igrači: Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Saša Lukić, Nemanja Radonjić, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Filip Kostić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Stefan Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić.

Napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.