NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

Srpski klubovi ne žele gostovati u Dalmaciji

Foto: Foto: Telegraf.rs, Screenshsot Youtube, NovaTV

NAPAD splitskih huligana na sportaše vaterpolskog kluba Crvena Zvezda udarna je tema u Hrvatskoj i Srbiji proteklih dana.

Vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gdje su došli na piće uoči utakmice s Mornarom. Utakmica regionalne lige do daljnjeg je odgođena.

Napadači su prepoznali zvezdaše po klupskim obilježjima, tražili su da skinu Zvezdine trenirke, a potom ih verbalno i fizički napali.

Trojica napadača su u pritvoru, a policija je u srijedu privela i četvrtog osumnjičenog za napad.

Održan sastanak u Srbiji, ne žele gostovati u Splitu do kraja sezone

Istovremeno, u Srbiji je održan sastanak rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije i svih srpskih klubova, sudionika Regionalne vaterpolo lige, a to su Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo.

Glavni zaključak tog sastanka je da srpski klubovi do kraja ove sezone ne žele gostovati u Splitu, niti u mjestima koja su od Splita udaljena do 200 kilometara.

Službeni dopis koji je dostavljen članovima Upravnog odbora Regionalne lige i Povjerenstvu za natjecanje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani sportski prijatelji,

Svi smo svjesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. veljače 2019. godine uoči odigravanja utakmice 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda, gdje su hladnim oružjem, od strane grupe huligana, napadnuti sportaši VK Crvena zvezda.

Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno vjerujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinitelji ovog zlodjela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim, rukovodstvo VSS održalo je sastanak s predstavnicima srpskih klubova, sudionika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i poduzeli određene korake.

Kao zaključak tog sastanka donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, sudionika RVL, da do kraja tekuće sezone iz sigurnosnih razloga ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i borilištima udaljenim manje od 200 kilometara od Splita.

Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo gostovati u Split, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, sudionici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na spomenutom području premjeste, kako bi tako završili već započeto natjecanje."

Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. veljače", stoji u priopćenju.

Do kraja natjecanja u A1 ligi, odnosno do početka play offa ostalo je još pet kola, kao i odgođen susret 12. kola između Mornara i Zvezde. U drugoj regionalnoj ligi igraju radnički iz Kragujevca, Nais Niš, Vojvodina i Valjevo, a u Splitu i okolici igraju Galeb Makarska, Solaris Šibenik i Zadar 1952.

Znači li ovaj potez i kraj Regionalne vaterpolo lige, ali i preostalih sportova koji se igraju na regionalnoj razini?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.