Srnina asistencija samo za statistiku: Iniesta načeo, Xavi dotukao Šahtar

U NOVOJ demonstraciji moći Barcelona je s 5:1 razbila Šahtar u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Barca nije odigrala najspektakularniju utakmicu, ali je s dosta rezerve u igri uspjela osigurati mjesto u polufinalu. Nakon utakmice koju je s pola gasa odigrao Messi, a u kojoj se Villa gotovo nije ni vidio, bilo bi suludo očekivati 4:0 za Šahtar u uzvratu.

> Chelsea i dalje tone: Manchester United slavio na Stamford Bridgeu

U situaciji kad je obrana naslova ukrajinskog prvaka Šahtaru nadohvat ruke, jedino o čemu je Lucescu vodio brigu posljednjih nekoliko tjedana bila je Barcelona. Gradile su se u Donjecku taktike kako zaustaviti svemirskog Messija i društvo, ali bunker koji su spremili za Nou Camp razbijen je nakon 98 sekundi. Barca je, deja vu, od početka utakmice počela plesti mrežu oko protivničkog gola, a uz mali poljubac sreće poveli su već u drugoj minuti. Messi je htio proigrati Villu, ali njegova lopta nesretno se od Srne odbija ravno u noge Iniesti koji iz neposredne blizine nije imao težak posao.

Kao i u prvoj utakmici osmine finala kod Rome, Šahtar je u samo nekoliko minuta mogao sprašiti tri gola i baciti domaćina u knock-down. Willian je u šestoj minuti prošao Daniela Alvesa i kada su svi očekivali centaršut, mladi Brazilac je pokušao iznenaditi udarcem u bliži kut Valdesa, koji je spremno odbio njegov šut. Tri minute kasnije u vrlo dobru poziciju izbačen je Luiz Adriano, ali se spetljao kod primanja lopte i nova lije prigoda gostiju je propala. U 12. Luiz Adriano nije traljavo reagirao, ali bio je neprecizan nakon što je pobjegao Busquetsu i izbio u situaciju jedan na jedan.

Daniel Alves kaznio promašaje Šahtara i usmjerio utakmicu

Jedan gol prednosti za Barcu ostao je i nakon "Messijevih 10 minuta", ali omaleni Argentinac nije uspio zabiti ni iz slobodnjaka, niti lobovati Pjatova nakon očajne reakcije Šahtarove obrane. Odlične kontre Ukrajinaca nakon Iniestinog gola nisu preplašile Barcu, koja je nastavila viktoriju na gol Pjatova.

Velike promašaje Šahtara poslije prvog Barceloninog pogotka kaznio je Daniel Alves. Xavi ga je potražio fantastičnom dugom loptom, a Brazilac je izbjegao zaleđe i bio brži od neodlučnog Pjatova za - 2:0.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, poslije kojeg se opet propisno osramotio Luiz Adriano. Willian ga je s lijevog krila idealno poslužio, ali umjesto udarca iz prve s pet metara od gola centarfor Šahtara spetljao se kad je htio primiti loptu.

Što nije uspjelo Luiz Adrianu, jest Piqueu, koji u 53. minuti neometan poslije kornera puca, a uz dosta sreće i odbijanac lopta vara Pjatova.

Na asistenciju Darija Srne iz skraćenog kornera s desne strane Rakitskiy je u 59. minuti smanjio na 3:1.

Već u prvome sljedećem napadu Malijac Seydou Keita lijevom nogom pogodio desni gornji kut gostujućeg vratara nakon asistencije Lea Messija.

Konačno, u 86. je minuti konačan rezultat postavio Xavi Hernandez nakon sjajne solo-akcije i ubacivanja Danija Alvesa s desne strane, pečatiravši devetu uzastopnu pobjedu Barce na domaćem terenu.

Liga prvaka, četvrtfinale (prva utakmica):
Barcelona - Šahtar 5:1 (Iniesta 2, Alves 33, Pique 55, Keita 60, Xavi 86 / Rakitskiy 59)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.