SRBIJA U FINALU Slomila Rusiju za povijesni okršaj sa Slovencima

Foto: Fiba

SRBIJA je u finalu Eurobasketa! Košarkaši Srbije u dramatičnoj utakmici pobijedili su Rusiju 87:79 i izborili su finale protiv Slovenije koje će se igrati u nedjelju od 20:30.

Rusija će za treće mjesto igrati protiv Španjolske u nedjelju od 16 sati.

Nakon prvog poluvremena rijetki su bili oni koji su prognozirali dramu u završnici susreta. Srbija je od početka dominirala utakmicom. Vodili su igrači Sale Đorđevića cijelu utakmicu, a fantastični dvojac Bogdanović – Marjanović bio je nerješiva enigma za Ruse. Srbija je na poluvremenu imala velikih +14 (48:34), a na početku treće četvrtine prednost se popela i na +16.

Ipak, strašnom serijom Rusija se približila na samo -5. Tada je Đorđević zvao minutu odmora i Srbija se s predaha vratila u ritmu s početka utakmice i odmah je serijom 7:0 otišla na +12. Igralo se dugo koš za koš, a Rusija je u jednom trenutku prednost spustila na samo -4. Ipak, Bogdanović i Marjanović dižu prednost Srbiji, ali Rusija se opet nije predavala i preko sjajnog Šveda došla je na samo -2 (73:75).

Imali su Rusi i napad i Šved je pokušao tricom donijeti prednost Rusiji, ali promašio je. Micić je pogodio za tri i Srbija se vratila na +5. Voroncevič je pogodio samo jedno bacanje, a nevjerojatni Bogdanović tricom je vratio prednost svoje momčadi na +7 (81:74). Mozgov je pogodio dva bacanja, ali ništa to nije vrijedilo Rusiji kad je Sale Đorđević imao nevjerojatnog Bogdanovića koji je svojim koševima u završnici srušio zadnji otpor Rusije.

Bogdanović je postigao 24 koša za Srbiju, Marjanović je dodao 18, dok je Aleksej Šved ubacio 33 poena za Rusiju.
 
Slovenija je do finala stigla nakon osam pobjeda i bez poraza, dok je Srbija na EuroBasketu ostvarila sedam pobjeda uz jedan poraz i to od Rusije još u 2. kolu natjecanja po skupinama (72-75). No za taj poraz Srbija je uzvratila kada je bilo mnogo važnije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.