"SRBIJA NIJE NAJDRAŽA POBJEDA, ONA SUTRA ĆE BITI" Jedva čekaju finale

Foto: Davor Javorović / Pixsell

HRVATSKA je u polufinalu SP-a pobijedila Srbiju 12:11 i tako izborila finale, koje u subotu od 20.30 igra protiv domaćina Mađarske.

Sjajna igra nije iznenadila izbornika Ivicu Tucka, koji je cijelu utakmicu protiv najvećeg rivala, aktualnog europskog, svjetskog i olimpijskog prvaka, bio miran i uvjeren u pobjedu njegovih izabranika.
 
Na pitanje je li mu pobjeda protiv reprezentacije od koje je izgubio u finalu Olimpijskih Igara u Riju, najdraža u karijeri, nasmijan je odgovorio:
 
"Za dva dana će biti još draža!"
 
Na istom tragu je i Luka Lončar, koji na pitanje je li ovo utakmica generacije, kaže:
 
"Nadam se da nije!"
 
Ponosan je na pobjedu u polufinalu:
 
"Fantastična utakmica cijele momčadi, čestitam suigračima i cijelom stručnom stožeru na odličnoj utakmici, zaslužena pobjeda. Bila je to velika utakmica. I Srbija je igrala fantastično, ali i mi. Do zadnje sekunde se nije znalo tko će pobijediti. Sva sreća da smo držali fanatičnu borbenost do kraja i zasluženo slavili."
 
Ivan Buljubašić također je samouvjeren prije finala:
 
"Znamo po što smo došli. Idemo do kraja."
 
Što se tiče meča sa Srbijom, prisjetio se okrugle obljetnice:
 
"Zadnji puta se isto dogodilo prije 10. godina u Melbourneu, prolazilo mi je kroz glavu da će se isto ponoviti, da je obljetnica, i dogodilo se. Mislim da smo opet pokazali karakter, i mentalnu snagu i izdržali sve njihove pritiske i na kraju poveli u zadnjoj četvrtini i uspjeli izdržat do kraja. Sada se okrećemo finalu, nemamo vremena za puno odmora, nadam se da ćemo uspjeti napraviti isto što i Srbi prije tri godine na
Europskom prvenstvu i pomrsiti račune u finalu."
 
Anđelo Šetka jedva čeka uzeti svjetski naslov protiv Mađara, u njihovom glavnom gradu:
 
"Znamo šta oni žele, ali znamo i što mi hoćemo. Kada dođeš do finala, ne igraš ga da bi sudjelovao."
 
O utakmici sa Srbijom:
 
"Hvala Bogu da smo dobili. Radi nas i radi hrvatske javnosti koja je priželjkivala tu pobjedu. Mislim da smo ovom igrom danas pokazali zajedništvo i hrabrost i napokon pobijedili Srbiju oko koje je bila tolika fama, iako smo mi sami znali da vrijedimo. No to je sport , oni su dobivali prije, mi danas. A sigurno je još puno zajedničkih duela ispred nas. Tko bude vise inspiriran u datom trenutku, taj će pobijediti."
 
Maro Joković postigao je tri gola protiv Srbije i uz Sandra Sukna bio najefikasniji, ali ne podliježe euforiji, nego je samokritičan:
 
"Primili smo malo previše golova. Ali, dobro je da samo zabili jedan više. Važno je da smo tijekom cijele utakmice lovljenja rezultata zadržali pribranost. Borili smo se kao lavovi i zasluženo pobijedili.
Znamo što nas čeka protiv Mađara, od navijanja domaće publike nećemo se čuti u bazenu, ali mi se i s malo verbalne komunikacije dobro razumijemo. To funkcionira, držimo se dogovora i bravo mi!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.