Košarka

Split vraća ime Jugoplastika, ostali bez glavnog sponzora

KK SPLIT je objavio da¸na dresove vraća ime Jugoplastike, nakon što generalni sponzor, tvrtka Tommy, nije produžila ugovor s klubom. Do daljnjeg će na žutom dresu splitskog kluba stajati ime slavne Jugoplastike, koja je tri godine u nizu bila prvak Europe i postala košarkaškom dinastijom po kojoj se u europskoj košarci pamti prošlo stoljeće.

 

Jugoplastika na novim dresovima ima mjesto ispod imena kluba koji se danas zove Split, a nekad se zvao Jugoplastika Split, pa su pozicije na dresu bile i drugačije raspoređene. Iz KK Splita poslali su nam fotografije, a s dresom je među prvima pozirao Stipe Pletikosa. 

"S obzirom na to da je istekao ugovor s tvrtkom Tommy, koja je više sezona bila naš generalni sponzor i kojoj se zahvaljujemo na suradnji, KK Split je donio odluku da do daljnjeg, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Europe, na dres vraća ime Jugoplastika. U znak poštovanja na najslavnije dane u povijesti našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mjesto koje je rezervirano za generalnog sponzora kluba", objavili su iz kluba.

S obzirom da je istekao ugovor s tvrtkom Tommy, koja je više sezona bila naš generalni sponzor i kojoj se zahvaljujemo...

Posted by KK Split on Friday, 11 December 2020

Zatiranje imena 

Posljednjeg desetljeća ime Jugoplastike nastojali su zatrijeti u Splitu lokalni uhljebi u dnevno-političke svrhe, a koji se uhljebljuju i u sportskim klubovima, što ima logike jer su svi na proračunu Grada. U Splitu je prebrisan kultni mural Jugoplastike, na Gripama su zabranili puštanje himne kluba iz 70-ih godina, a na obilježavanja obljetnica, svečanosti i druženja za službeno najbolju košarkašku momčad Europe 20. stoljeća nije se odazivao skoro nitko od legendarne postave. Nedavno su na predstavljanje knjige o Jugoplastici u Split došli Dino Rađa i Božo Maljković, većina drugih nisu se ukazali, iako su imali pozive, a neki od njih su i potvrdili dolazak. Nakon brisanja murala u Spltu Rađa je poručio: "Neostvareni jadnici, gadite mi se"; a nepoznate detalje iz odnosa s klubom u kojem se vratio završiti karijeru te u 36. godini na Gripama slavio naslov prvaka Hrvatske, pa se kasnije prebacio u upravljačke strukture, otkrio je i nedavno gostujući u Indexovom studiju.

Jugoplastika je bila prvak Europe 1989.,1990., 1991. godine, a idućih godinu dana nastupali su pod imenom POP 84.

> Zapamtite ime Jugoplastika: Rađa zakucao za povijest, Boris Mutić izgovorio legendarne riječi 

Klub službeno nosi ime KK Split od 1997. godine, a klub je višestruko spašavan od stečaja raznim manevrima i hibridnim kombinacijama, klasičnim za klubove u Hrvatskoj. Nakon prekida suradnje s Tommyjem klub čekaju novi izazovi, a dotad će na prsima nositi ime kluba iz kojeg su nastali. 

U novu sezonu ušli su solidno i drže se nakon devet odigranih utakmica regionalne ABA lige nalazi na devetom mjestu od 14 klubova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.