Split osvanuo s transparentima protiv Šalinovića i drugih članova NO-a Hajduka

Foto: Dalmatinski portal

ANTE ŠALINOVIĆ, jedan od ljudi koji su godinama drmali Hajdukom, prije mjesec dana je poslao pismo javnosti u kojem je naveo probleme koji, prema njegovim riječima, dugo nanose štetu projektu narodnog kluba i Hajduka uopće.

Šalinović je godinama šutio, a onda je poslao dugo pismo i u njemu između ostalog napisao da Naš Hajduk nema pravo tjerati ljude da budu članovi njihove udruge ako se s njima ne slažu te da bi neovisno o tome trebali imati pravo glasa.

Priznao je da postoje Hajdukovi navijači drugog reda, a to su oni koji se ne slažu sa stavovima Našeg Hajduka te moguće podržavaju hrvatsku reprezentaciju i HNS.

Model Našeg Hajduka, koji je godinama stvarao, Šalinović je danas opisao kao zatvoren, nedemokratski i prilično opasan. Usporedio ga je s parlamentarnim izborima na kojima pravo glasa ima samo jedna stranka.

Šalinović je na odlasku iz Hajduka, izbori za novi Nadzorni odbor su krajem godine. No Šalinović je svoju realnu snagu izgubio još odlaskom Ivana Kosa. Bio je važan Kosov član u Nadzornom odboru i danas je priznao da nije bio za smjenu bivšeg predsjednika jer su za čašćenje sudaca znali i neki drugi, njemu nadređeni članovi. Drugim riječima, prozvao je kolege iz NO-a i potvrdio klanove unutar ključnog tijela Hajduka, koje se i dalje pravi da su izbori u prosincu samo redovni.

Šalinović je na odlasku iz Hajduka, izbori za novi Nadzorni odbor su krajem godine, a reakcija na istup Šalinovića je stigla danas.

Na ulazu u Split, na mostu na Barutani, izvješene su poruke upućene Anti Šalinoviću.

- Namjestio izbor Kosa, preveslao teletabise NO

- U Solun i Osijek odjebi, sa sobom svoj ego povedi

- Glavni i odgovorni za današnje stanje kluba

- Iskoristio ime Hajduk da bi sebe reklamirao

Poruke dosadašnjim članovima Nadzornog odbora Hajduka osvanule su i na nadvožnjaku koji spaja Pujanke i Brda:

- Odakle obraz da uopće razmišljate o novoj prilici??

- NO = ekipa iskorak

Slično su prošli i još neki članovi NO-a Hajduka. U Dubrovačkoj ulici u Splitu je izvješen transparent kontra Marka Ercega na kojem stoji:

- Kos ga je kupio s pozicijom predsjednika ŽNS-a pa nije bio u stanju nadzirati njegov rad.

Erceg je, podsjetimo, ušao u Nadzorni odbor Hajduka u svibnju 2017. godine kada je došlo do promjena zbog odlaska na demokratskim izborima izabranih nadzornika pa su on i Antonio Kuzmanić postali novi članovi NO-a kao prvi ispod crte po broju glasova navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.