Španjolci pišu o drami u Madridu. Real uzeo ogroman kredit da bi doveo Mbappea

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE napokon je u ovom prijelaznom roku stigao u Real Madrid. Ono što se godinama očekivalo realizirano je nakon što je francuskom napadaču istekao ugovor s Paris Saint-Germainom pa je kao slobodan igrač stigao na Santiago Bernabeu. Real je za potpis ugovora na račun igrača uplatio 100 milijuna eura. Godišnja plaća Kyliana Mbappea bit će bruto 31.2 milijuna eura.

To je veliki financijski zalogaj čak i za Real Madrid. Tako portal Vozpopuli piše da je klub netom prije isplate prve plaće podignuo kredit u iznosu od čak 130 milijuna dolara. To je učinio u banci s kojom pregovaraju već pola godine jer joj je već dužan malo manje od 400 milijuna eura, a kreditni rejting mu je pao što nazivaju rizičnim i opasnim poslovanjem.

Tako španjolski mediji pišu da je Real u trenutku dovođenja Mbappea imao "samo" 82 milijuna eura na računu, kao novac za tekuće poslove. Pišu i kako je to najmanje u kraljevskom klubu u zadnjih 20 godina. Podsjetimo, Real mora zadovoljiti dvostruki financijski fair play - i onaj ligaški i onaj koji nameće UEFA. Zbog toga mu treba puno manevarskog prostora i novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.