Španjolci: Olmo je Nijemac u dresu Španjolske, a i Hrvati bi htjeli da igra za njih

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA reprezentacija u utorak od 21 sat igrat će protiv Francuske utakmicu za finale Europskog prvenstva. Momčad Luisa de la Fuentea igrama se isprofilirala u za mnoge najvećeg favorita natjecanja, nakon što je nizala pobjede redom protiv Hrvatske (3:0), Italije (1:0) i Albanije (1:0) u grupnoj fazi, a onda u osmini finala izbacila Gruziju (4:1), a u četvrtfinala domaćina Njemačku (2:1 nakon produžetka). Jedan od boljih igrača Španjolske na ovom Euru je Dani Olmo.

Da će tako i biti prognozirao je još prije Europskog prvenstva direktor turnira Philipp Lahm. Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji upravo je bivšeg igrača Dinama i aktualnog ofenzivca RB Leipziga istaknuo u odgovoru, nedvosmisleno izjavivši da će 26-godišnji španjolski reprezentativac biti najbolji igrač Eura.

Dva gola i dvije asistencije

U četiri odigrane utakmice, a propustio je ogled protiv Italije, Olmo je bio dvostruki strijelac i dvostruki asistent. Posebno je zablistao u ogledu protiv Njemačke, kad je na teren poslan u osmoj minuti kao zamjena za ozlijeđenog Pedrija. Prvo je zabio za 1:0 u 51., a onda asistirao za pobjedu Španjolske u 119. minuti ogleda u Stuttgartu.

"Znaju ga Nijemci bolje nego što ga znaju u Španjolskoj. I oni bi, baš kao i Hrvati, voljeli da Olmo igra za njihovu reprezentaciju", piše Mundo Deportivo u tekstu u kojem hvali Olmov doprinos i značaj Španjolskoj te dodaje:

"Nitko ne poznaje Njemačku bolje od njega i izbornika Juliana Nagelsmanna, trenera koji ga je iz Zagreba doveo u njemačku ligu. Bio je MVP utakmice. On je domaćin na ovom turniru, Nijemac u dresu španjolske reprezentacije."

Olmo je, podsjetimo, u Leipzig i Bundesligu stigao 2020. po transferu iz Dinama vrijednom 29 milijuna eura (prema Transfermarktu). U Dinamo je stigao iz Barcelonine mlade momčadi 2015. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.