Španjolci izlaze iz Rudeša, hit HNL-a napustila osmorica igrača

Foto: Luka Stanzl, Sanjin Strukić/PIXSELL, HINA

NK RUDEŠ, klub iz zagrebačkog predgrađa, kroz jesenji dio netom završene sezone čvrsto je držao začelje HNL-a. Malom klubu nitko nije davao realne šanse da će uspjeti izboriti ostanak u društvu najboljih, ali onda je krenula nezapamćena serija koja je od Rudeša napravila najljepšu priču hrvatskog klupskog nogometa. Rudeš je proljetni dio odigrao čudesno, iza Rijeke sakupio najviše bodova, a pobijedio je sva četiri najveća hrvatska kluba, Hajduk čak dva puta.

Međutim, izgleda da je rudeška bajka trajala samo jednu sezonu. Dva dana nakon što je momčad NK Rudeša napustio trener José Manuel Aira, španjolski strateg koji je klubu očuvao prvoligaški status, uslijedio je i egzodus igrača.

Potvrđen je i na službenim internetskim stranicama kluba na kojim se navodi da Markus Pavić, Einar Galilea, Rafa Paez, Arturo Segado, Juanan Entrena, Antonio Glauder, Anderson Cruz i Tomislav Turčin neće nositi klupske boje u sezoni 2018./2019.

Predsjednik NK Rudeša Ivan Knežević potvrdio je prestanak suradnje sa španjolskim Alavesom.

''Želim da se rastanemo kao prijatelji. Nadam se da će Alaves ispuniti sve svoje obveze prema igračima te u odnosu na ono što je na početku dogovoreno'', kazao je Knežević za portal SportNews.hr.

Na pitanje hoće li Rudeš zbog financijskih dubioza biti izbačen čak i u Treću ligu, Knežević tvrdi da se to neće dogoditi.

''Uvjeravam da do toga neće doći, iako priznajem da nikada nismo bili u težoj situaciji. Ostali smo na samo jednom sigurnom igraču - Grujeviću. No mi ćemo sigurno igrati Prvu HNL, snaći ćemo se i boriti.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.