Španjolci: Hrvati su bili bolji, ali španjolski rukomet je zaslužio medalju

HRVATSKA rukometna reprezentacija slavila je protiv Španjolske u borbi za treće mjesto na EP u Srbiji 31:27. Španjolski mediji kao glavne krivce za poraz njihove momčadi vide Alilovića, Lackovića te Čupića i Balića. Valero Rivera izuzetno je razočaran što Srbiju napušta bez medalje, ali priznaje - Hrvatska je bila bolja.

"Balić nas je razmontirao"

"Iskoristili su sve pogreške koje smo napravili, a Čupić i Alilović osigurali su Hrvatima broncu", ovako glasi Asov uvod u analizu utakmice između Hrvatske i Španjolske. "Moral igrača nakon poraza od Danske bio je vrlo nizak, no ni Hrvatima nije bilo lako nakon potopa protiv Srbije. Pokušali smo se dignuti, ali previše smo grešaka napravili u susretu i tako smo ostali bez medalje", stoji dalje u tekstu.

"Alilović je bio poput zida, konstantnim obranama u ključno vrijeme uništio je Riverine igrače. Španjolsku nemoć samo su potvrdili Lacković i Čupić koji su nas svojim golovima dokrajčili. Odlazimo iz Srbije tužni jer smo zaslužili više", zaključuju.

Marca: Hrvatima sve išlo od ruke



Marca je sličnog mišljenja: "Hrvatska se oporavila nakon Srbije i uspjela je slaviti protiv Španjolske. Voriju, Lackoviću i Čupiću sve je ulazilo, a španjolsku obranu razoružao je Ivano Balić koji je ponovno bio spektakularan".

"Španjolskoj sada predstoje Olimpijske igre, a Rivera je prije Europskog prvenstva obećao da će se iz Londona vratiti kao pobjednik", podsjeća Marca.

"Zbogom bronca", naslov je španjolskog portala ABC.es. "Ivano Balić razbio je našu obranu u ključnim trenucima, a Hrvatskoj su pomogle i fantastične obrane Mirka Alilovića. Ovim porazom španjolski rukomet nije nažalost nagrađen za veličanstvenu ulogu koju su Riverini momci odigrali na ovom prvenstvu", tvrde Španjolci.


Rivera: Ovo je okrutno, ali Hrvati su bili bolji

Španjolski izbornik nije bio sretan što Španjolska, koja je prema njegovim riječima najviše pokazala, napušta Srbiju bez medalje.

"Igrači ne zaslužuju ovo. Ovo je okrutno jer su se ljudi zaljubili u našu poletnu igru, a na kraju smo završili samo četvrti. Danas smo dali sve od sebe, ali nije jednostavno išlo. Lagano se okrećemo Olimpijskim igrama", izjavio je Rivera, a zatim pomalo nervozno nastavio:

"Nitko ne može ovim igračima, ovim hrabrim dečkima osporiti njihov uspjeh na ovom prvenstvu jer su dali sve od sebe. Danas je bio loš dan, a Hrvatska je bila izuzetna i borila se do samog kraja. Kažem, mi se idemo sada kvalificirati na OI u Londonu i idemo tamo potvrditi vrijednost ove generacije", zaključio je španjolski izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.