Španjolci: Barca je pronašla nasljednika Lewandowskog od 45 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

Španjolski Mundo Deportivo tvrdi kako je Barcelona završila potragu za nasljednikom Roberta Lewandowskog (34) koji će postati prvi napadač kada Poljak padne u formi, napusti klub ili odluči otići u mirovinu. To bi trebao biti Brazilac Vitor Roque.

Radi se o osamnaestogodišnjem napadaču brazilskog Athletico Paranaensea kojeg na Camp Nouu vide kao projekt-igrača kojeg bi se isplatilo istrpjeti. Roque je već dulje vremena jedan od najpoznatijih mladih igrača u domovini, a njegov potpis Barcelonu će koštati 35 milijuna eura, uz mogućih 10 milijuna bonusa. Mundo Deportivov Roger Torello piše kako su klubovi dogovorili odštetu i preostaje samo da Barcelona s Roqueovim agentima dogovori detalje ugovora.

Potekao iz Ronaldovog kluba

Prve prave seniorske minute dobio je prošle godine u Cruzeiru kao maloljetnik, zbog čega su krenule usporedbe s Ronaldom Fenomenom koji je također kao maloljetnik debitirao u Cruzeiru čiji je danas vlasnik. Fenomeno ipak nije uspio zadržati potencijalnog nasljednika.

Prošlog ljeta Athletico Paranaense uvjerio je Roquea da će mu dati ulogu glavnog napadača i otkupio ga je za 4.7 milijuna eura. Ove sezone Roque je zabio 15, namjestio pet golova i postao A-reprezentativac Brazila za koji je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Maroka.

Može igrati i na krilu

Visok je 172 centimetra i sposoban je igrati široko, ali njegova najbolja pozicija je središnji napadač, na kojoj je u stanju nedostatak fizičke snage nadoknaditi brzinom i inteligentnim pokretima, kao i staloženom završnicom unatoč nedostatku iskustva.

Upravo su ti atributi najviše zapeli za oko njegovom prvom treneru u Athleticu, legendarnom brazilskom izborniku Luizu Felipeu Scolariju. "Što god tražimo od njega, on to učini, ali njegova najbolja pozicija je broj 9. Zna igrati u tom dijelu terena, može stalno pronalaziti prostor i dobro sudjelovati u ostalim aspektima igre", rekao je bivši izbornik Brazila pa dodao:

"On je ona vrsta devetke koju nisam volio čuvati dok sam bio igrač. Vitor će još napredovati. Bit će jedan od nogometaša s kojima će Brazil puno dobiti, a vidjet ćemo hoće li se nastaviti razvijati na poziciji na kojoj igra."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.