KOŠARKA

Šok za Amerikance: Ovo im se nije dogodilo 13 godina

Foto: Gulliver / Getty Images

KOŠARKAŠKA reprezentacija SAD-a izgubila je u Melbourneu od Australije 94:98 u pripremnom meču za SP koji iduće subote počinje u Kini. 

Amerikancima je ovo prvi poraz u susretu u kojima za njih igraju NBA igrači još od 1. rujna 2006., kada su ih u polufinalu SP-a pobijedili Grci.

Naravno, ovo nije Dream Team, jer u operaciji SP odbili su sudjelovati najveći američki asovi LeBron, Curry, Harden, Davis, Durant... Koji su izborniku poslali tek dio od 40-ak otkaza.

Ali bez obzira na to, Amerikanci i dalje imaju respektabilnu momčad. Barem po imenima. Veliki Gregg Popovich vodi osmog najplaćenijeg igrača svijeta Kembu Walkera, pa Harrisona Barnesa, Donovana Mitchella, Khrisa Middletona, Brooka Lopeza, Jaylena Browna, Jaysona Tatuma...

Ali iako je Amerika vodila s deset koševa razlike sredinom treće četvrtine, njene rezervne zvijezde zasjenio je jedan drugi Popovichev igrač. Patty Mills, kojeg slavni trener vodi u San Antoniju, s osam uzastopnih koševa počeo je veliki preokret pred 52 tisuće gledatelja na Marvel stadionu u Melbourneu.

Brown je u zadnjoj četvrtini slobodnim bacanjima donio posljednje vodstvo SAD-u (87:85), ali onda Mills i Joe Ingles, druga australska NBA zvijezda, tricama donose pobjedu domaćinu. 

Australiju su do pobjede vodili Mills s 30 koševa, zatim Andrew Bogut s 16 koševa, devet skokova i četiri asistencije te Ingles s 15 poena.

Kod Amerikanaca istakli su se Walker s 22 i Barnes s 20 koševa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.