Sneijder: Izbacite Tadića iz Ajaxa, neki igrači tamo nemaju pojma

Foto: EPA-EFE

AJAX prolazi vrlo turbulentno razdoblje uzrokovano katastrofalnim rezultatima za standarde tog nizozemskog velikana. Ajax je ispao iz Lige prvaka, u prvenstvu je bez pobjede sedam kola, pa je na petom mjestu, a za vodećim Feyenoordom i najvećim rivalom zaostaje sedam bodova.

Kriza je dodatno eskalirala nakon četvrtka i utakmice s Volendamom. Ajax je imao 83 posto posjeda lopte, 31 udarac na gol, a sve što je uspio napraviti je u 80. minuti spasiti se od poraza. Završilo je 1:1. Trener Alfred Schreuder je dobio otkaz, a kapetan Dušan Tadić je nakon utakmice otvoreno kritizirao momčad.

"Sad nam treba trener koji je jaka ličnost, ali igrači će ostati isti. Mi smo igrali katastrofalno, Ajax je peti i to je nevjerojatno. Izgubili smo karakter u svlačionici i nedostaje nam odlučnosti. Sram me i odgovoran sam za trenerov otkaz. Svi se moramo pogledati u ogledalo, a momčadi poput Volendama trebali bismo pobijediti i bez trenera", rekao je Tadić.

"Nemaju pojma"

Situaciju u svojem bivšem klubu komentirao je i legendarni Nizozemac Wesley Sneijder koji je za Ajax odigrao gotovo 200 utakmica u karijeri. On je nakon utakmice gostovao u jednoj emisiji na nizozemskoj televiziji i žestoko je udario po igračima Ajaxa.

"Što bih promijenio? Za početak bih iz momčadi izbacio Tadića. Vratio bih otpisanog Calvina Basseyja i polako bih počeo vraćati samopouzdanje momčadi. Nisam fan ni Jorgea Sancheza ni Edsona Alvareza. Ni jedan ni drugi nemaju pojma", rekao je Sneijder.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.