Službeno: Pro Recco u Jadranskoj ligi


 

JEDAN od najboljih i najbogatijih klubova u vaterpolskom svijetu, talijanski Pro Recco, službeno je 14. klub koji će nastupati u Jadranskoj ligi. Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto je kako će Pro Recco svojim pristupanjem podignuti ligu na viši nivo i da je proširivanje lige od sljedeće sezone realna opcija.

"Velika je čast što smo dobili priliku sudjelovati u Jadranskoj ligi. Za nas to znači više utakmica na visokoj razini protiv veoma kvalitetnih momčadi", izjavio je za klupsku stranicu trener Pro Recca, Pino Porzio.

Također, napomenuto je kako će sve troškove momčadi iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore koji će gostovati u Italiji snositi Jadranska liga zajedno sa sponzorima koji ulaze s Pro Reccom u ligu.

Zanimljivo je kako će Pro Recco radi popularizacije sporta igrati svoje domaće utakmice diljem Italije. Jadranska liga neće obuhvaćati samo seniorske momčadi, već i mlađe kategorije, koji će svoje snage odmjeriti u finalnom turniru na kojem će sudjelovati po tri najbolje momčadi iz Hrvatske, dvije iz Crne Gore i jedna momčad iz Slovenije.

Pro Recco u svijetu vaterpola ono što je Barcelona u nogometu

Pro Recco je osnovan 1913. godine, a igraju u talijanskoj A1 vaterpolskoj ligi od 1935. godine. Do sada su osvojili 25 naslova prvaka Italije, dok su šest puta bili europski prvaci.  Za talijanskog diva igra hrvatski reprezentativac Damir Burić koji je stigao u Genovu prije prije dvije godine.

Ništa od dolaska europskog prvaka Partizana

Iako postoje još male šanse, čini se da aktualni europski prvak Partizan neće ove sezone pristupiti Jadranskoj ligi. Najveća prepreka pristupanju Partizana u Jadransku ligu jest  nemogućnost ispunjavanja financijskih uvjeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.