Slovenski mediji: Maksimir ostaje groblje slovenskih klubova

NEKOLIKO glavnih slovenskih medija odlučilo se na izraz "petarda" u naslovu s kojim opisuje utakmicu Dinama i Kopra u 2. pretkolu Lige prvaka.

24ur piše "Dinamova Petarda Kopranima" i u tekstu donosi kratak osvrt na jučerašnji potop slovenskih nogometaša u hrvatskoj metropoli.

"Nogometaši Kopra dobro su počeli dvoboj u skladu s izjavama Mirana Pavlina, koji je najavio kako ekipa u Zagreb ide ne izgubiti. U 10. su minuti svladali Tomislava Butinu i poveli 1:0. No, taj je gol pokrenuo hrvatske prvake koji su izjednačili nakon sjajne akcije Sammira, Slepičke i Mandžukića..."

"Dinamo praktički u 3. pretkolu"

"Dinamo do vrha napunio mrežu Hasiča", tako je tekst naslovio Dnevnik.si.

"Početak utakmice nikako nije nagoviještao ovako visok poraz Kopra. Slovenski prvak je krenuo jako dobro, brzim akcijama su izigravali Dinamovu obranu, a bolja igra donijela im je vodstvo u 10. minuti. No, umjesto da ih gol podigne, dogodilo se upravo suprotno. Zagrepčani su igru uzeli u svoje ruke i izjednačenje je bilo samo pitanje trenutka", stoji u tekstu koji zaključuje:

"Dinamo je praktički u trećem krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, a uzvratni susret igra se 20. srpnja u Novoj Gorici."

"Dinamova pobjeda mogla biti i viša"

Gotovo identičnu vijest objavio je i portal RTV Slovenije, a u naslov su izvukli "Dobar početak i slab kraj Koprana".

"Slovenski prvak dobro je igrao u prvom poluvremenu, no nakon toga su popustili pa će uzvrat u Novoj Gorici biti slaba utjeha. Koprani su na Maksimiru ispred 7 tisuća gledatelja poveli u 10. minuti. Preokret je pokrenuo Mario Mandžukić u 30....U 77. je Etto s ruba kaznenog prostora dijagonalnim udarcem povisio na 5:1 svladavši Hasiča. Domaći su do kraja imali još nekoliko prilika, pa je njihova pobjeda mogla biti i viša."

"Maksimir ostao groblje slovenskih klubova"

Žurnal se najviše potrudio oko izvještaja i već u online izdanju od srijede ujutro donosi izjave trenera obje momčadi.

"Maksimir ostaje groblje slovenskih klubova. Maribor i dva puta Domžale, a niti Koper ga nije uspio preživjeti. Slovenski je prvak dobro počeo i u 10. minuti poveo. No Dinamo je sve okrenuo za konačnih 5:1. Tako da će uzvrat u Novoj Gorici biti čista formalnost", zaključuje novinar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.