EURO 2020.

Slovaci zadovoljni ždrijebom, Giggs se pribojava Hrvatske: "Imaju Modrića..."

Foto: EPA

HRVATSKU je današnji ždrijeb kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine u Dublinu spojio s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbejdžanom u grupi E.

Svjetski viceprvak svoje sedme europske kvalifikacije započet će između 21. i 23. ožujka i završiti između 17. i 19. studenoga 2019. godine. Prve dvije najbolje plasirane reprezentacije izborit će direktan plasman u kontinentalnu završnicu.

Mađari slave Keaneove i Gomesove "sretne ruke"

"Hrvatska se izdvaja kvalitetom, ali nismo bez šansi. Na nama je da se nametnemo protiv drugih. Smatram kako ćemo se sa Slovačkom i Walesom boriti za drugo mjesto", po koncu ždrijeba izjavio je mađarski izbornik Marco Rossi.

Predsjednik Mađarskog nogometnog saveza Sándor Csányi poručio je kako je "Mađarska već ostvarila pobjedu jer će se završna faza Europskog prvenstva 2020. godine, između ostalih gradova širom kontinenta, održati i u Budimpešti (grupna faza i osmina finala, nap. a.).

Nemzeti Sport tvrdi kako su "ruke Robbieja Keanea i Nuna Gomesa bile sretne za Mađarsku". Mađarski sportski dnevnik priznaje kako je Hrvatska favorit grupe i da Mađarskoj preostaje "borba za drugo mjesto".

Samopouzdani Slovaci

I slovački mediji intenzivno pišu o ishodu ždrijeba.

"Slovačka doznala protivnike, igrat će i protiv svjetskog viceprvaka", piše SME Šport i, kao i ostali slovački mediji, navodi detalje ždrijeba u Dublinu. 

Prema dosadašnjim rezultatima provedene ankete SME Športa, većina glasača smatra kako će Slovačka kvalifikacije završiti kao drugoplasirana reprezentacija. Manjina vjeruje u treće, ali i u prvo mjesto.

Web Noviny napominje kako će se Slovačka i Hrvatska prvi put međusobno susresti u europskim kvalifikacijama. Ističe i kako se Slovačka u prošlosti već susretala s Walesom, Mađarskom i Azerbejdžanom.

Prenose se i izjave izbornika Pavela Hapala.

"Grupa je vrlo izjednačena i moramo biti sretni što nismo u grupi sa Španjolskom ili Njemačkom. Radujemo se utakmici s Hrvatskom, svjetskim doprvakom koji se ističe ogromnom kvalitetom. Cijenimo sve svoje protivnike, ali imamo dovoljno izgleda", naglasio je slovački izbornik.

Giggs se pribojava "karakterne Hrvatske"

Velški mediji prisjećaju se posljednje dvije utakmice s Hrvatskom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Hrvatska je isprva pobijedila u Osijeku s 2:0, a potom i u Swanseaju s 2:1.

"Hrvati su pobijedili Engleze za plasman u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, no proteklog mjeseca su im se Englezi osvetili u sklopu Lige nacija", podsjeća Wales Online i napominje kako je "Walesu dovoljna i druga pozicija za plasman na drugo europsko prvenstvo u nacionalnoj povijesti".

Velški izbornik Ryan Giggs bio je prilično zadovoljan nakon ždrijeba u irskoj prijestolnici.

"Moglo je biti bolje, ali i gore", izjavio je i konstatirao kako Hrvatsku smatra "najtežim protivnikom".

"Hrvatska se ističe kvalitetom, naročito jer je služi Luka Modrić koji je jedan od najboljih svjetskih igrača. Morat ćemo igrati jako dobro želimo li parirati Hrvatskoj koja je puna karaktera."

Azerbejdžanci ne prihvaćaju titulu autsajdera

Premda Azerbejdžan slovi kao najslabija karika, azerbejdžanski izbornik Gurban Gurbanov bio je dovoljno optimističan nakon ceremonije izvlačenja.

"Nalazimo se u zanimljivoj grupi. Pred nama je dovoljno vremena da selektiramo momčad i detaljnije se upoznamo s vrlinama i manama naših protivnika", naglasio je Gurban Gurbanov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.