TRANSFERI

Sky Sport: Evo tko je Nikola Moro, velika želja Milana

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

PRIJE tri ljeta Milan je jurio Marka Pjacu i bio vrlo blizu, ali je na kraju izgubio bitku od Juventusa. Međutim, sada Rossoneri žele drugog i mlađeg hrvatskog igrača, a veliko pojačanje imaju u dolasku Zvonimira Bobana. Legenda hrvatskog nogometa želi stvoriti s Paolom Maldinijem novi veliki Milan, a jedna od najvećih želja je Nikola Moro.

>>> Prvi potezi Bobana i Maldinija: Stvaraju hrvatski Milan, dolaze po dinamovca

Da je priča jako ozbiljna svjedoči eminentni talijanski mediji, poput Sky Sporta koji je predstavio igrača Dinama i upoznao tamošnju javnost o kakvom se potencijalu radi.

"Boban je tek stigao u Milan i već se to osjeća. Milan je bacio oko na Nikolu Mora iz zagrebačkog Dinama. Boban ga jako dobro poznaje i prije nego što je Moro zadivio brojne europske klubove, nakon čega je doživio tešku ozljedu. U ožujku je pokidao prednje križne ligamente te propustio ostatak sezone te start sljedeće. Unatoč tome uspio se vratiti bez problema. U 29 nastupa posljednje sezone zabio je pet golova i upisao dvije asistencije te u prvenstvu dominirao s Dinamom", započinje Sky Sport.

Vodeći talijanski medij naglašava da je Moro mlad, ali već sada i igrač pobjednik.

"Ima samo 21 godinu, a već je osvojio brojne trofeje. Tri puta je bio prvak Hrvatske, uz osvojena dva Kupa. Visok je 1,83 m, svestran je igrač, dobar u napadu i u obrani. Jako se ugodno osjeća u sredini terena, gdje zahvaljujući odličnoj tehnici i viziji igre čini razliku i pokreće momčad. Također, zna šutirati i iz daljine, čemu svjedoče golovi u dresu Dinama. U klub je stigao s 11 godina, prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije od U14 pa sve do U21, a bio je kapetan i desetka u U17 reprezentaciji", naglašavaju Talijani.

Embed from Getty Images

Kako na Apeninima tradicionalno vole uspoređivati mlađe igrače s legendama iz prošlosti ili aktualnim igračima visoke klase, tako je i Sky usporedio Mora sa - Ivanom Rakitićem.

"Najprimjerenija njegova usporedba je s Rakitićem. Kako zbog pozicije na terenu, tako i zbog svojih tehničkih i fizičkih potencijala. Moru je potrebno samo malo vremena kako bi postao nesporni nositelj igre i to je ono što prepoznaju u Milanu", zaključuje Sky.

Embed from Getty Images

Nakon neuspješne potjere za Pjacom, Milan je pokušao s Alenom Halilovićem, ali se ta priča završila neslavno. Sada Rossoneri ganjaju treću sreću i nadaju se Moru, na asistenciju Bobana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.