SP ZA ŽENE

Škotska prosula 3:0 u zadnjih 16 minuta i ispala golom u sudačkoj nadoknadi

Foto: EPA-EFE

ŠKOTSKA ženska nogometna reprezentacija na nevjerojatan je način ispala sa Svjetskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

Škotkinjama je u zadnjem kolu skupine D trebala pobjeda protiv slabe Argentine za prolazak u nokaut-fazu i sve je bilo savršeno do 74. minute. Vodile su 3:0 golovima Little, Beattie i Cuthbert i nitko nije slutio da bi se mogla dogoditi senzacija.

No Argentina je prvo smanjila na 3:1, da bi se pet minuta kasnije potpuno vratila u igru nakon što je škotska golmanica očajno reagirala i skrenula loptu u vlastiti gol.

Argentinke su jurnule po izjednačenje koje bi ih vratilo u igru za prolazak i do njega došle iz penala u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. U 86. minuti u kaznenom prostoru srušena je jedna igračica Argentine i sutkinja je nakon duge konzultacije s VAR-om dosudila penal. 

Škotsku je spasila golmanica Alexander koja je obranila penal, a za njim i odbijanac i činilo se da će Škotska proći. No ponovnom konzultacijom VAR-a sutkinja je odlučila da se penal mora ponoviti jer Alexander nije stajala na crti. Bosegundo je iz drugog pokušaja bila preciznija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.