Sjajni Ovečkin predvodi nemilosrdne Capitalse - Buffalo najnovija žrtva

ALEX OVEČKIN potvrdio je odličnu formu s dva gola Buffalu za pobjedu Washingtona 3:1. U susretima NHL-a u petak uvjerljivi su bili i Rangersi.

S pet pogodaka u zadnjih sedam utakmica bivši dvostruki MVP lige, Rus Alex Ovečkin, nastavlja s odličnim igrama za Capitalse koji su na domaćem ledu bili bolji od Buffala s 3:1. Preostali pogodak za pobjednički sastav zabio je Nicklas Backstrom kojem je ovo bio i jubilarni 100. zgoditak u NHL-u.

Vodeći sastav Istočne konferencije, New York Rangersi, s 4:1 su slavili na Floridi u prvom redu zahvaljuući raspoloženom Henriku Lundqvistu na vratima koji je sakupio 27 obrana. Bila je ovo 6. pobjeda Rangersa u zadnjih 7 utakmica.

Svojim 400. golom u karijeri Daniel Alfredsson donio je pobjedu Ottawi u produžetku ogleda protiv još jedne kanadske momčadi, Calgaryja. Asistent u akciji kod odlučujućeg gola Erik Karlsson svojim je pogotkom u 5. minuti treće trećine i donio nastavak susreta. Gosti su nakon prve dionice igre imali vodstvo od 3:0.

Pred rekordnih 22 166 gledatelja u United Centru u Chicagu domaći Blackhawksi su bili bolji od Detroita s 3:2, a strijelac ključnog pogotka bio je Brent Seabrook. Ovom pobjedom je Chicago na vrhu Središnje divizije odmaknuo upravo Detroitu na 5 bodova razlike.

U preostalom dvoboju igranom u petak Nashville je odnio puni plijen iz St. Louisa, ali tek nakon kaznenih udaraca. Na koncu je bilo 2:1, a gol odluke djelo je Martina Erata u petoj seriji.

NHL petak:

Washington - Buffalo 3:1

Florida - New York Rangers 1:4

Ottawa - Calgary 4:3, nakon produžetka

St. Louise - Nashville 1:2, nakon penala

Chigaco - Detroit 3:2

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.