Sjajni nastupi hrvatskih gimnastičara. Jako su blizu dva finala

Foto: Profimedia

HRVATSKI gimnastičar i debitant na Olimpijskim igrama Aurel Benović (24) stigao je na korak do finala preskoka. Mladi Osječanin je za prvi skok dobio ocjenu 14.566, a za drugi, u kojem je imao još stabilniji doskok, 14.900, što mu je ukupno donijelo prosječnu ocjenu od 14.733. Trenutno je u ukupnom poretku ispred njega samo britanski predstavnik Harry Hepworth.

Benović je nastupio i na parteru, gdje je za svoju vježbu dobio nižu ocjenu 13.766 jer je pri jednoj dijagonali istupio van označenih linija te će u toj disciplini teže izboriti prolaz. Benović je osvojio četvrto mjesto ove godine u finalu partera na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, koje mu je osiguralo Olimpijske igre u Parizu. Posljednje četiri sezone bilježi odlične rezultate u Svjetskom kupu, a 2020. godine je u Mersinu stigao i do srebra na Europskom prvenstvu.

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić (27) je za svoju vježbu na preči dobio ocjenu sudaca 14.600 i trenutno je vodeći u ukupnom poretku. Srbić je u ovoj disciplini osvojio srebro prije tri godine u Tokiju. Na preči je također vlasnik svjetskog i europskog zlata. Svjetsko zlato osvojio je 2017. u Montrealu, a europsko prošle godine u Antalyji. Uz to ima po dva svjetska i europska srebra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.