Sjajni Lewis Hamilton pobjedom srušio Schumacherov rekord, a onda se rasplakao

Foto: EPA

BRITANSKI vozač Formule 1 Lewis Hamilton pobijedio je na Velikoj nagradi Velike Britanije na stazi Silverstone. Bila je to prva pobjeda Mercedesovog vozača od prosinca 2021. godine. Na drugom mjestu završio je Max Verstappen, vozač Red Bulla, a na trećem Lando Norris u McLarenu. Hamilton je srušio rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda na jednoj stazi. Britancu je ovo bila deveta na domaćem Silverstoneu. Nakon pobjede se rasplakao.

George Russell, također vozač Mercedesa, imao je pole position na startu utrke. Dva Mercedesa i dva McLarena vodili su zanimljivu utrku. No Russell je morao odustati zbog kvara na bolidu. Hamilton je to iskoristio i zauzeo prvu poziciju te prošao kroz cilj kao pobjednik prvi put nakon Grand Prixa u Saudijskoj Arabiji krajem 2021. Najveće razočaranje u ovoj utrci bio je Charles Leclerc, koji je prošao kroz cilj 14. 

Trostruki svjetski prvak Max Verstappen ostao je u vodstvu u ukupnom poretku. Ima 255 bodova. Lando Norris je drugi sa 171, dok je Leclerc treći sa 150. Sedmerostruki prvak svijeta Hamilton je na osmom mjestu sa 110 bodova. U poretku konstruktora vodi Red Bull s 373 boda, dok je drugi Ferrari s 302.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.