Šimunić objasnio Nijemcima zašto je Hrvatsku tako teško pobijediti

Foto: Igor Soban/PIXSELL, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

JOSIP ŠIMUNIĆ dao je intervju Bildu, u kojem je njemačkoj publici približio hrvatsku reprezentaciju, otkrio što je čini tako posebnom na velikim natjecanjima i rekao što misli kako će Hrvatska proći na Europskom prvenstvu, koje prekosutra započinje u Njemačkoj.

Bivši stoper hrvatske reprezentacije (105 nastupa) uživa status zvijezde u Berlinu, gdje je za Herthu igrao od 2000. do 2009. godine i skupio 275 nastupa. Bild ga i predstavlja kao nekadašnju zvijezdu kluba navodeći što je sve radio nakon karijere i da je danas predsjednik NK Rudeša.

Igrači su pažljivo odabrani

"Hrvatska je momčad. U njoj igraju igrači spremni dati sve za svoju zemlju. Pažljivo su odabrani. Naši izbornik pazi na to da igrači karakterno odgovaraju timu. Od prvog dana Zlatko Dalić jasno govori da je čast igrati za svoju zemlju. Onaj tko nije sto posto spreman za to, taj neće dugo trajati", rekao je Šimunić u uvodu odgovorivši na pitanje što Hrvatsku čini tako posebnom.

Na pitanje o Luki Modriću je rekao: "Za mene je on naš najbolji nogometaš svih vremena. Zadnjih 15 godina on je jedan od najboljih veznjaka svijeta, a to što je uspio napraviti s Realom i Hrvatskom je nevjerojatno. I istovremeno je veliki vođa. To pokazuje u svakoj utakmici. Modrić i Dalić su razlog zbog kojeg ovoj momčadi tako dobro ide."

Zašto je Hrvatsku tako teško pobijediti, bilo je jedno od pitanja.

"Momčad do posljednjeg sudačkog zvižduka vjeruje u to da može svakog pobijediti. To je i dokazala prijašnjih godina. To uvjerenje je potpuno suludo, a kvaliteta igre momčadi je također izvanredna."

Stiže u Njemačku

Šimunić je rekao da dolazi na utakmicu protiv Španjolske u Berlin i da će uživo pratiti sve susrete Hrvatske u grupnoj fazi. Predstavio se kao najveći navijač hrvatske reprezentacije, istaknuo da mu je bila čast zaigrati u svakoj utakmici u dresu nacionalne momčadi i dodao:

"Baš u ponedjeljak netko mi je pokazao snimku himne iz Berlina s utakmice Svjetskog prvenstva 2006. protiv Brazila. Odmah sam se naježio. Nadam se da ćemo pobijediti Španjolsku, ali treba biti i realan. Mala smo zemlja s manje od četiri milijuna stanovnika. Velika je stvar što uopće sudjelujemo na ovom turniru. No brojni uspjesi u našoj kratkoj povijesti pobudili su apetit za više."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ I POSLUŠAJ HIMNU IZ BERLINA 2006.

"Vjerujem da možemo proći skupinu. Zadat ćemo glavobolju svima protiv kojih budemo igrali. Za osvajanje titule potrebno je da se sve poklopi, ali i mnogo sreće. Puno je dobrih momčadi", zaključio je Šimunić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.