LIGA PRVAKA

Simeoneova bunkerčina za povijest. "Prvi put sam vidio da netko igra ovakvo nešto"

Foto: Screenshot

MANCHESTER CITY pobijedio je Atletico Madrid 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Jedini pogodak djelo je Cityjevog veznjaka Kevina De Bruynea u 70. minuti na asistenciju Phila Fodena. Manchester City dominirao je posjedom i prilikama cijelu utakmicu, dok se Atletico uglavnom branio i igrao na kontranapade.

Španjolci su na Etihadu igrali u čvrstom bloku, a moglo se primijetiti kako momčad Diega Simeonea igra u formaciji 5-5-0. Kad bi City imao posjed, svih 10 igrača Atletica povlačilo bi se u svoju polovicu iza lopte.

"Momčadi igraju vrlo defenzivno protiv nas, ali danas sam prvi put vidio da momčad igra u formaciji 5-5-0, i to bez napadača", rekao je De Bruyne nakon utakmice.

Atletico za povijest

Atletico Madrid nije nijednom zapucao prema golu Edersona i to se prvi put dogodilo u eri Diega Simeonea (u njegovih 570 utakmica na klupi), koji je madridski klub preuzeo u prosincu 2011. godine.

Cityjev menadžer Pep Guardiola očekivao je obrambenu postavku Atletica.

"Očekivali smo da će igrati 3-5-2. Oni su se odlučili za 5-5-0, nešto što je kroz povijest bilo teško napasti. Tako je bilo i na ovoj utakmici. Nije bilo prostora, bilo je teško napadati i trebalo nam je puno strpljenja. Rekao sam igračima da radimo dobro i da ćemo biti nagrađeni. To se dogodilo u nastavku. Znam da ništa drugačije neće biti ni u Madridu."

City je imao 695 dodavanja, a Atletico 297. Posjed je bio na strani Cityja, koji je loptu čuvao 71 posto vremena. City je ispalio 15 udaraca prema Janu Oblaku, a Atletico, spomenuli smo - nula!

"Da se ova utakmica igrala prije 10 godina i da ste gledali bez da znate timove, kleli biste se životom da je ekipa u plavom iz Španjolske, a crveno-bijeli tim engleski klub", rekao je legendarni Gary Lineker.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.