Simeoneov sin igrat će za Hrvata

Foto: Guliver Image/Getty Images

GIOVANNI SIMEONE, napadač argentinskog River Platea, spominje se već duže vremena u kontekstu prelaska u neki od klubova Starog kontinenta, najviše zahvaljujući statusu oca Diega Simeonea, koji je kao trener Atlético Madrida iznimno cijenjen u europskom nogometu.

Izgleda kako je Simeone mlađi napokon pronašao europskog kupca, i to u talijanskom prvoligašu Genoi, kojeg s klupe vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Genoa bi tako za 21-godišnjeg Argentinca trebala platiti oko tri milijuna eura, a s obzirom da će on predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Riju, momčadi bi se trebao priključiti tek nakon odigranih Igara.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je Simeone mlađi izabrao Genou je obećanje da će u talijanskom klubu imati dobru minutažu, a ozbiljnost kluba iz Genove vidi se i u petogodišnjem ugovoru kojeg su mu spremni ponuditi.

Giovanni Simeone član je River Platea od 2008. godine te standardni mladi reprezentativac Gaučosa. Za prvu momčad debitirao je 2013. godine, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Banfieldu gdje je u 29 susreta 12 puta bio strijelac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.