UFC

Silva u bolovima napustio kavez, Andrade Brazilcima spasila večer

Foto: Getty Images / Guliver Image

NA SINOĆNJEM eventu UFC 237 u Rio de Janeiru domaća publika vidjela je kako njihova borkinja Jessica Andrade osvaja naslov u kategoriji slamka, ali i poraze svih svojih slavnih boraca koji su nastupili.

Prvo je legendarnog Minotaura u prvoj rundi nokautirao Ryan Spann i tako mu nanio deveti poraz u profesionalnoj karijeri, a četvrti u posljednjih šest borbi.

"Main card" je počeo predajom Bethe Correije Meksikanki Irene Aldani u trećoj rundi nakon poluge, a onda su redom padali Thiago Alves, Jose Aldo i Anderson Silva.

Alves je poražen jednoglasnom odlukom sudaca od Laureana Staropolija, baš kao i Aldo od makedonskog Australca Alexandera Volkanovskog, koji je nastavio impresivan niz i ubilježio 17. pobjedu u nizu.

U pretposljednjoj borbi večeri 44-godišnji Anderson Silva pokazao je opet da je najbolje vrijeme iza njega. Svladao ga je Amerikanac Jared Cannonier tehničkim nokautom na isteku prve runde. Silva je u posljednjih osam borbi ostvario samo jednu pobjedu uz jedan "no contest" i šest poraza. Povrh svega je ozlijedio koljeno te je s bolnim grimasama napustio oktogon.

Za kraj večeri brazilska je publika ipak dobila satisfakciju kad je Jessica Andrade postala prvakinja u kategoriji slamka, nokautiravši Amerikanku Rose Namajunas. Ona je tako ostala bez naslova koji je preklani osvojila, a lani obranila protiv Joanne Jedrzejczyk, a poslije ovog poraza 26-godišnjakinja je natuknula da bi joj on mogao označiti kraj karijere.

"Ne znam, neću još ništa odlučivati, ali teško se zabavljati ovako", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.