Trojica NBA velikana primljeni u košarkašku kuću slavnih

Foto: Getty Images / Guliver Image

SHAQUILLE O'NEAL, Allen Iverson i Yao Ming najslavnija su imena koja su uvrštena u košarkašku kuću slavnih ove godine. U društvu trojice NBA velikana među košarkaške besmrtnike primljeni su još četverostruka WNBA prvakinja Sheryl Swoopes, NBA sudac s 27-godišnjim iskustvom Darrel Garretson, treneri Tom Izzo i John McLendon, vlasnik Chicago Bullsa Jerry Reinsdorf, Zelmo Beaty i Cumberland Posey.



O'Nealovu impresivnu karijeru, vjerujemo, dobro poznaju svi i ne treba suviše objašnjavati razloge zbog kojeg mu je ukazana velika košarkaška počast, sedmi je na ljestvici strijelaca svih vremena, petnaesterostruki je All Stari triput je bio najkorisniji igrač finala. Na ruci ima četiri prstena, tri s Lakersima i jedan s Miamijem, a karijeru je završio 2011.


Iverson je karijeru završio bez prstena, ali bio je jedan od najdominantnijih bekova u povijesti. U svojih 14 sezona, 11 puta je igrao All Star utakmicu i bio MVP u dva navrata. Najbolju godinu u karijeri odigrao je 2001. godine, završio ju je bez naslova, ali kao najkorisniji igrač regularne sezone.



Kineski div Yao Ming jedan je od najboljih stranaca u povijesti lige, u devet sezona čak osam puta izabran je na All Star, a 2003. bio je rookie godine, s 229 centimetara bio je u svoje vrijeme jedan od najviših u ligi, a karijeru je završio 2011. kao službeno najviši NBA igrač.

Kukoč i Rađa su bili na glasovanju za ulazak ove godine, ali nisu dobili potrebne glasove, pa će morati pričekati za moguće uvrštavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.