Šerić: U HNL-u više nema igrača kao što su bili Žuti i Dejo

DOŠLO je vrijeme da Anthony Šerić pokaže zašto je doveden u Hajduk. Ozljede su pogodile Mišinu momčad u iščekivanju proljeća, nema Rubila, Strinića i Jerteca, pa je na desni bok prekomandiran Buljat, a na lijevi upravo Šerić. Nije to nimalo ugodna situacija za Mišu, koji je na pripremama u Turskoj uvježbavao sustav upravo s Rubilom i Strinićem.

"Duh zajedništva će nas izvući", poručio je u startu nekadašnji hrvatski reprezentativac, koji je ipak najpoznatiji po činjenici da je sudjelovao na tri svjetske smotre bez odigrane minute u reprezentativnom dresu.

"Bit će teško u određenim momentima i moramo ostati maksimalno motivirani i oprezni. Prvenstvo nam je u ovom trenutku ipak važnije od Kupa, a čeka nas težak i motiviran protivnik u Vinkovcima. Ne bojim se, jer odlično treniramo, družimo se, pa nam čak ni karantena ne pada teško.", ističe Šerić koji je u Hajduk stigao iz turskog Bešiktaša, a iza sebe ima bogatu klupsku karijeru i gaže u Veroni, Parmi, Laziju, Panathinaikosu...

Dejo je velik kao Baggio

Kroz desetljeće inozemnog angažmana igrao je s veličinama, a veliki su ga i trenirali.

"Miše me podsjeća na Carla Mazzezonea koji me trenirao u Bresci. Za trenera je najbitnije da osjeća puls momčadi i da shvati kako ona diše. taktika se može i naučiti. U tom dijelu Miše je pokazao izuzetnu stručnost i predviđam mu veliku karijeru. Od velikih igrača s kojima sam dijelio svlačionicu istaknut ću Roberta Baggija. S jednim takvim sličnim sam igrao i u Hajduku, zove se Dejo Računica."



Šerićev je nogometni put, dakako, počeo u Hajduku, gdje je proveo tri godine, od '96. do 99'.

"Kakav kiks? Nama treba pobjeda!"

"U to vrijeme hrvatska je liga bila znantno kvalitetnija, bila je veća koncentracija vrhunskih igrača. Dovoljno se sjetiti Računice, Viduke, Prosinečkog... Danas je liga teška, i na sreću, neizvjesna. Nekad je bilo više baluna, danas je više trke. Štoviše, nisam siguran da bi jedna Barcelona u HNL-u uspjela nanizati 20 pobjeda.", analizira Šerić.

Sadašnjost je, dakako, ipak najbitnija. Na Poljudu se ne razmišlja o kiksu;

"Ne želim pričati što bi bilo kad bi bilo, jer nećemo kiksati. Nije dobro zvati vraga, u nedjelju nam trebaju tri boda. Do kraja je puno utakmica, ali u ovom trenutku mi možemo nuditi samo opciju naslova. Samo o nama ovisi gdje ćemo s Dinamom igrati za naslov"

Utakmica u Vinkovcima neće biti laka. ali takva je situacija stalna, kada se bori za naslov.

"Hajduku nigdje nija lako, jer se na nas svi pale, čak i kada nismo vodeći. Vinkovčanima je nedjeljna utakmica jako važna, oni su kup praktički prekrižili, ali gore ćemo igrati pred velikim brojem naših navijača"

Usporedbe s Dinamom ne mogu se izbjeći;

"Imaju kvalitetnu momčad, a novi trener sigurno će donijeti i novi impuls. Jurčić je i kao nogometaš bio agresivac i pozitivac, atakav će biti i kao trener. Po svim mjerilima spada u trenere modernog tipa..."

C.D.
Foto: Index, Joško Ponoš(Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.