Scoria potvrdio: Traore prelazi u Hajduk

ČINI se kako je Malijac Kalilou Traore sve dogovorio s Hajdukom i da će sljedeće sezone nositi bijeli dres. Traore je igrač Istre koja će se sljedeće sezone natjecati u elitnom razredu. Atraktivnom potezima oduševio je sve ljubitelje nogometa i smatraju ga najboljim igračem koji je igrao u Puli.

Nakon jučerašnje utakmice sa Slavoncem trener Istre Elvis Scoria je neslužbeno potvrdio da je Malijac napušta klub. Na upit novinara Regional Expressa odlazi li Traore u Hajduk, Scoria je odgovorio potvrdno.

Hajduk je već duže vremena uredno pratio Traorea, gledali su ga Ivan Buljan,  Tonći Gabrić i Dean Računica i jako se dobro upoznati o kakvom se igraču radi.

Traore je 192 cm visok polivalentni veznjak i vrlo je vješt s loptom. Ove sezone je prema mnogim stručnjacima bio najbolji igrač druge lige. 21-godišnjak ugovor s Istrom ima do 2012., a njegova cijena prema transfermarktu je milijun eura.

Zanimljivo je kako je U-21 reprezentativac Malija stigao iz marokanskog Wydada u Istru. Naime, Traorea je treneru Istre Elvisu Scoriji toplo preporučio Juande Ramos tadašnji trener Tottenhama kao zahvalu što mu je ovaj sugerirao dovođenje sjajnog Modrića.          

M.Pa.
Foto: Glas Istre

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.