REPREZENTACIJA SE VRAĆA U SPLIT

Sastanak trajao pet sati, HNS objavio: Veselimo se utakmici s Mađarima u Splitu

Foto: Index Sport

NAKON pet sati završen je sastanak Grada Splita, Hajduka i HNS-a na Poljudu. 

"Veselimo se utakmici Hrvatska - Mađarska u listopadu na Poljudu!", izjavio je šef HNS-a i saborski zastupnik HDZ-a Marijan Kustić.

Reprezentacija Hrvatske, četiri godine nakon sabotaže svastikom, vraća se na splitski stadion.  

"Zadovoljan sam. Bio je ovo plodonosan sastanak na kojem smo izvrtjeli sve teme i raspravljali o svim zahtjevima Hajduka.
Ponosan sam jer smo nakon niza godina konačno sjeli za stol i počeli rješavati probleme. Najavljen je cijeli niz mjera s dinamičkim planom i metodologijom primjene, kako bi se konačno razriješio nepotrebni problem komunikacije između HNS-a i Hajduka. Idemo prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i afirmaciji hrvatskog  nogometa na jugu", kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović - Opara, koji je napustio sastanak nakon dva sata, a potom se vratio na Poljud. 

Hajduk je na sastanak na Poljudu jutros ušao kao gost, naoružan zahtjevima i uvjetima koje HNS mora ispuniti ako želi surađivati sa splitskim klubom, a izašli su s porukom da oni nemaju dugi savez, već samo ovaj hrvatski, za kojeg će se boriti.

"Ne želimo ugovore kakve je HNS dosad potpisivao s domaćinima, no imamo nagovještaj da bi se nešto moglo promijeniti. Mi nemamo drugi savez nego Hrvatski nogometni savez. Preuzeli su ga neki drugi, ali mi se moramo boriti za njega", izjavio je Brbić nakon sastanka. 

Kustić: Isprika? Nije dobro što se tako malo igralo u Splitu, to sam već rekao 

Na upit je li se HNS ispričao Splićanima jer je od osamostaljenja reprezentacija u drugom najvećem hrvatskom gradu odigrala svega pet službenih utakmica odgovorio je Kustić:

"Mi smo već kazali da to nije bilo dobro te da reprezentacija u kvalifikacijskom ciklusu barem jednu utakmicu mora igrati u Splitu" 

> OPŠIRNIJE O SASTANKU I DOGAĐAJIMA TIJEKOM JUTRA: Ovo su zahtjevi Hajduka, Poljud je čuvala policija 

Podsjetimo, tema sastanka je bila povratak reprezentacije u Split i organizacija utakmice s Mađarskom u listopadu. Hajduk je na sastanku stigao u ulozi gosta te je najavio da neće aktivno sudjelovati u pregovorima o organizaciji susreta. 

Fiktivni predsjednik Šuker nije stigao na Poljud 

Oko splitskog stadiona jutros je patrolirala policija u službenom automobilu, a na stadionu su bili prisutni i policajci u civilu. 

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović - Opara je prvi izašao s Poljuda, bez komentara. Na drugom katu Poljuda ostali su iza zatvorenih vrata hajdukovci i predstavnici HNS-a. Sastančili su više od pet sati. 

Oko 15:30 doznali smo kako će kroz 20ak minuta sastanak konačno završiti, a na Poljud se u međuvremenu vratio i Andro Krstulović - Opara.

Na Poljud su jutros prvi stigli predstavnici HNS-a. Automobilom su ušli u krug stadiona prije novinara te ih nismo vidjeli uoči sastanka. Na stadion su ušli sa zapadne strane. Delegaciju HNS-a koja broji osam članova predvodili su Damir Mišković, dopredsjednik HNS-a, Marijan Kustić, prvi operativac Saveza te Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a te prvi čovjek sudačke organizacije.

Fiktivni predsjednik Davor Šuker nije došao u Split i ova ga tematika naročito ne zanima, a Hajduk ga ni ne priznaje kao legitimnog predsjednika Saveza. 

Uz Oparu su na sastanak u ime Grada došli Igor Stanišić, Domagoj Maroević, Mate Omazić, Duje Sučić i Josip Župić.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.