Salvador Cabanas možda se nikad neće prisjetiti života prije ranjavanja



MOŽDA će Salvador Cabañas, paragvajski nogometaš meksičke Americe, teško ranjen metkom u glavu prije dva mjeseca u Ciudad de Mexicu, čak i zaigrati ponovno nogomet, ali...

Dr. Armando Ahued, liječnik koji je preuzeo 29-godišnjeg napadača paragvajske reprezentacije pod svoje nakon napuštanja bolnice u glavnome meksičkom gradu, tvrdi da Cabañas možda nikad neće povratiti pamćenje.

"Teško je reći kada će se Salvador i hoće li se uopće u potpunosti oporaviti od ozljede. Moguće je da će ranjavanje ostati "posljednji nastavak serije", jer je moguće da se nikad neće moći prisjetiti detalja svojega prijašnjeg života", rekao je dr. Ahued.

Trenutačno se najbolji južnoamerički nogometaš 2007. godine nalazi u buenosaireškoj klinici Fleni, kamo je prošle subote stigao na treću fazu rehabilitacije. U srijedu će liječnički konzilij dati svoj prvi iskaz o njezinu razvoju.

Pred stručnjacima je i dalje veliki izazov: kako iz igračeve lubanje izvaditi metak.

Incident datira od 25. siječnja ove godine, a odigrao se u jednom baru u elitnoj četvrti Ciudad de Mexica. Osumnjičenima za ranjavanje nogometaša i dalje se ne sudi jer policija još uvijek nije obavila razgovor s nogometašem, s obzirom na to su liječnici dosad smatrali da Cabañas za to nije spreman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.