NOGOMET

Sa Suarezom i Sterlingom činio čudesni trojac. Sad ga ni Australci ne žele

Foto: EPA

DANIEL STURRIDGE je u listopadu prošle godine postao igrač australskog Perth Gloryja. Bivši engleski reprezentativac te napadač Manchester Cityja, Chelseaja i Liverpoola u Australiji je pokušao oživjeti karijeri nakon što je završila četiri mjeseca duga zabrana nastupanja zbog kršenja pravila o klađenju.

BBC, međutim, piše kako je Perth 32-godišnjeg napadača otpustio prije isteka ugovora zbog novih problema s ozljedama. Počeo je jednu od šest utakmica, pri čemu nije zabio nijedan gol. Vlasnik australskog kluba Tony Sage rekao je kako je dovođenje Sturridgea jedan od najvećih poslova kluba i tamošnje lige.

Sturridge je prošao Cityjevu školu nogometa, četiri godine proveo je u Chelseaju, a 2013. došao je u Liverpool, za koji je odigrao 160 utakmica i zabio 67 golova. S Luisom Suarezom i Raheemom Sterlingom činio je fantastični napadački trojac trenera Brendana Rodgersa koji je s njima gotovo osvojio Premier ligu. 

"Jedan od najboljih koje sam gledao"

U idućih pet sezona na Anfieldu zabio je 19 golova, što je uglavnom posljedica brojnih ozljeda. "Daniel je zaslužio da ga se smatra velikanom modernog doba Liverpoola", rekao je Jurgen Klopp. "On je jedan od najubojitijih napadača koje sam vidio u životu. Zabija golove koji ne bi trebali biti mogući", dodao je trener Liverpoola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.