Ruski političar predlaže novi sport - tučnjave navijača!

Foto: Getty Images / Guliver image 

IGOR LEBEDEV, zastupnik u ruskom parlamentu i član uprave Nogometnog saveza Rusije, iznio je radikalnu ideju - huliganizam želi pretvoriti u sport.

Lebedev bi huliganske skupine, koje su gorući problem uoči SP-a u Rusiji 2018. godine, pustio da se uživo mlate pred gledateljima. Vjeruje da bi ekstremiste tako udaljio od ruskih stadiona koji će iduće godine biti centar nogometnog svijeta. Organizirane skupine ruskih navijača paralizirale su Marseille prošlog ljeta na Europskom prvenstvu. Tukli su navijače Engleske po ulicama i na stadionu, grad je nekoliko dana izgledao poput ratne zone.

 

Agencija AP podsjeća da veliki broj ruskih huligana, koji su u Francusku stigli organiziranim čarterima, odlično vladaju boričakim vještinama. Navodi se da su događaji iz Francuske inspirirali Lebedeva da sastavili pravila "drake", što na ruskom jeziku znači "tučnjava". 20 nenaoružanih boraca prema tim pravilima obračunavali bi se pred publikom u areni.

Hvalio je Ruse nakon tučnjave s "lošim engleskim borcima"

Na stranicama nacionalističke Liberalnodemokratske stranke Rusije koji Lebedev zastupa napisao je da bi organizirane tučnjave "mogle navijačku agresiju odvesti mirnijim smjerom" Smatra da bi legalizacija huliganizma mogla poslužiti i kao primjer engleskih navijačima, koje naziva lošim borcima i grubijanima bez discipline. Podsjetimo, Lebedev je ruske navijače hvalio zbog njihove izvedbe u Marseilleu.

Danas predlaže da Rusija postane pionir u novom sportu - organiziranim huliganskim obračunima. "Englezi, primjerice, dođu i krenu s provokacijama. Potom im stiže odgovor da je izazov prihvaćen. Sastanak se dogovori u areni u određeno vrijeme", predlaže Lebedev. Ideja zapravo i nije originalna, jer ekstremni navijači iz Rusije, Poljske, Srbije i mnogih drugih europskih zemalja godinama organiziraju tučnjave. Pokret dogovorenih navijačkih sudara u Rusiji se naziva "ustavka".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.