UFC

Ruski borac Amerikancu s kojim se bori za UFC pojas: Ubit ću te

Foto: Profimedia

U NOĆI sa subote na nedjelju očekuje nas jedan od najvećih MMA evenata godine. Na UFC 273 priredbi koja će se održati na Floridi, gledat ćemo čak dvije borbe za titulu prvaka. Prva je ona u featherweight diviziji u kojoj Australac makedonskog podrijetla Aleksandar Volkanovski brani pojas protiv Chan Sung Junga, popularnog Korean Zombieja.

Ipak, druga borba za titulu privlači puno više pažnje. Američki borac Aljamain Sterling brani titulu protiv Rusa Petra Yana. Između dva borca i njihovih timova već godinu dana traju tenzije, od njihovog posljednjeg meča. Yan je u verbalnom nadmetanju uoči borbe ipak prešao granicu. 

"Ako vidimo Aljamaina i njegovu ekipu, ubit ćemo ga odmah tada, na licu mjesta, a ne u subotu", poručio je Rus pa dodao: "Tu sam, spreman sam i sad, ne moramo čekati subotu. Mogu ti dati broj hotelske sobe da to riješimo."

Podsjetimo, u borbi prije godinu dana Sterling je uzeo poraz, ali uz veliku kontroverzu. Naime, Yan je diskvalificiran zbog ilegalnog udarca koljenom, a snimka je pokazala da vjerojatno nije ni pogodio svog suparnika. Ipak, Sterling se valjao po podu i rekao da ne može nastaviti borbu te je time pojas automatski pripao njemu.

Yan ga otad zove lažnim prvakom, kao i dobar dio fanova. Ruski borac je do tog trenutka imao jedan knockdown i čak sedam rušenja te je uvjerljivo vodio na bodove. Kladionice u ovom ogledu daju ogromnu prednost Yanu te se njegove šanse procjenjuju na malo manje od 90 %.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.