KHABIB NURMAGOMEDOV

Ruska političarka prozvala Khabiba nakon što je zaprijetio Macronu

Foto: EPA

KHABIB NURMAGOMEDOV poslao je oštru poruku predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu koji je ranije izjavio da se "islam nalazi u krizi".

Sve je počelo stravičnim ubojstvom gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nakon toga su ubijene tri osobe u Nici, ali nije poznato je li i taj čin povezan s ubojstvom profesora Patyja.

"Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti", rekao je Macron.

Zaprijetio Macronu

Macronove riječi razljutile su Khabiba koji je na svom Instagramu objavio fotografiju francuskog predsjednika na kojoj se vidi otisak stopala. Sada već bivši dagestanski borac je uz fotografiju ostavio i poruku.

"Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti", napisao je Khabib.

On je objavio i citat iz Kurana: "One koji Alaha i njegovog proroka budu vrijeđali, Alah će i na ovome i na onome svijetu prokleti i sramnu im patnju pripremiti."

Odgovorila mu ruska političarka

Sada je stigao i odgovor Khabibu, a uputila ga je Ksenija Sobčak, bivša ruska predsjednička kandidatkinja koja se kandidirala protiv Putina na izborima 2018. godine.

"Khabibe, ti si heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji. Nedavno si učinio da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog tvoje pobjede. Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imaš pravo vjerovati i voljeti koga god želiš, ali ne misliš li da bi se tvoji nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Macronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubojstva, a to se u Kuranu smatra dubokim grijesima. Zar ne?" napisala je Sobčak i poentirala:

"Pitam se je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i prijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.