Rukometaši Barcelone osmi put prvak Europe



RUKOMETAŠI Barcelone su u Kölnu, u nedjelju, proslavili osmu titulu prvaka Europe. U finalnoj utakmici Final Foura, u španjolskom ogledu, Barcelona je sa 27:24 (14:10) pobijedila Ciudad Real.

Zasluženo su Katalonci došli do slavlja, samo dan nakon što su nogometaši u Londonu proslavili isti naslov. Naime, posljednje vodstvo u ogledu je Ciudad Real imao kod 4:3, dok su posljednje izjednačenje ostvarili kod 9:9. U završnici prvog dijela se dogodio prijelomni trenutak. Od 9:9 je Barcelona pobjegla na 14:10 i u nastavku su samo čuvali prednost.

Najbolji je strijelac kod Barcelone bio Jesper Noddesbo sa osam pogodaka, no epitet igrača utakmice je pripao srpskom vrataru Danijelu Šariću koji je upisao 21 obranu. Kod poraženih su Mariusz Jurkiewicz i Kiril Lazarov postigli po pet pogodaka.

Hamburg došao do trećeg mjesta

U nedjelju je Köln domaćin odluci o tome tko će biti novi rukometni prvak Europe. Na njemačkom tlu će se odigrati španjolski finale između Barcelone i Ciudad Reala. U predigri te utakmice dogodila se borba za treće mjesto između dvije njemačke momčadi. Hamburg, inače njemački prvak ove sezone, je sa 33:31 (15:13) pobijedio Rhein-Neckar Löwen, te je tako osvojio treće mjesto u Europi.

Četvorica su Hrvata nastupala u tom ogledu, tri na strani pobjednika i jedan na strani poraženoga. Kod Hamburga je tako Igor Vori postigao pet pogodaka, Domagoj Duvnjak dva, dok se Blaženko Lacković nije upisivao među strijelce. Na drugoj strani je Ivan Čupić dva puta zatresao mrežu Hamburga.

Sa šest pogodaka je prvi strijelac Hamburga bio Francuz Bertrand Gille, dok je sedam golova na drugoj strani zabio Islanđanin Olafur Stefansson. Hamburg je od praktički od početka do kraja držao prednost i donekle rutinirano došao do počasne pobjede.

Rukometni Final Four, finale:


Barcelona - Ciudad Real 27:24 (14-10)

za 3. mjesto:

Hamburg - Rhein-Neckar Löwen 33:31 (15-13)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.