Rukavina: Nije mi jasna jedna Budimirova odluka u finalu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

JUNIORI Hajduka izgubili su od AZ Alkmaara 0:5 u finalu Lige prvaka mladih. Stručni komentator Tomislav Rukavina govorio je o utakmici u studiju Arena Sporta. "Dovodim u pitanje promjenu Antunovića. Ako je zdrav i fizički dobar, on je ipak napadač koji veže protivnike i koji je imao dobru situaciju prije no što je zamijenjen. Mogao je reagirati možda na prekid i donijeti nešto u skok-igri.

Ali, kažem, ostavimo to treneru koji najbolje poznaje svoje igrače. Sjetimo se prošle utakmice s Milanom. Dao je jasnu analizu razloga zbog kojih je dolazilo do problema i kako su ih riješili. Bit će prilike da i on objasni što se dogodilo u utakmici i kakvi su bili problemi", rekao je Rukavina.

Na pitanje koliko bi juniora Hajduka moglo završiti u prvoj momčadi, Rukavina je rekao: "Ima ih nekoliko koji su sada blizu prve momčadi, prije svega napadač Antunović. Bilo bi šteta da se ponovi slučaj s Ljubičićem, koji je otišao u Austriju.

To je mladi momak s realizatorskim sposobnostima, koji je dosta moćan. Ima i brzinu, može odgovoriti zahtjevima, ali mora skupiti iskustvo. Mogao bi odrastati uz Livaju i s njim trenirati te sazrijevati. To je velika vrijednost."

"Sentić je bio velika priča. Imao je dvije-tri loše intervencije, malo zvižduka i sad je u zapećku"

"Ovisno o deficitarnim pozicijama u momčadi, mislim da je i lijevi bočni Šimun Hrgović opcija. Hajduk sad tu ima Darija Melnjaka, koji bi nosio pritisak rezultata, dok bi Hrgović nadolazio. Đolonga je već debitirao, a Hajduk na desnoj strani ima Dinu Mikanovića i Gerga Lovrencsicsa. Đolonga je prirodna zamjena.

Od mlađih imamo Reića i Skoku, ali oni su još kadeti. Imaju vremena, samo ih treba dobro usmjeravati. Najbitniji je razvoj. Reći ću jednu zanimljivu činjenicu. Imate mladog Sigura, također juniora. Igrao je protiv Varaždina u prvih 11. Igrao je vrlo dobro na desnom boku.

Hajduk je s njim pobijedio 2:0. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača, ali trebaju u pravo vrijeme doći u prvu momčad. Kada je sve negativno i upitno, to je poražavajuće za mlade dečke. Oni u tome ne mogu dati najbolje od sebe. A mi smo kao narod skloni križanju i sumnjama.

Onda oni imaju problem, jednostavno ih se izbaci iz balansa. Najbolji primjer je golman Sentić. Velika priča Hajduka. Zamijenio je Lovru Kalinića. Oduševljenje, dvije-tri lošije intervencije, malo zvižduka s tribina i sad je u zapećku, a sigurno je trebao biti, a mislim da i dalje jest, velika priča Hajduka", nastavio je Rukavina.

Raspad u završnici utakmice

Splitska momčad trenera Marijana Budimira prvi gol od AZ-a primila je krajem prvog poluvremena iz kaznenog udarca koji je skrivio Luka Vušković, a u vodstvo pretvorio Jayden Addai. Hajduk je do 70. minute imao minimalan zaostatak, no onda su po dva pogotka postigli Ernest Poku i Mexx Meerdink.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.