SERIE A

Ronaldo provocirao kapetana Rome, ovaj mu uzvratio golom za pobjedu

Screenshot: Twitter

IAKO je Juventus osvojio prvenstvo šest kola prije kraja, u derbiju protiv Rome igrali su kao da im je zadnji.

Vučici je dosta toga potrebno u preostala dva kola pa je torinski klub svoju motivaciju pronalazio u tome da im što više oteža posao.

ROMA - JUVE 2:0 Florenzi i Džeko srušili prvaka i ostavili Vučicu u borbi za LP

Derbi u Rimu tako je bio prepun emocija, naelektrizirane atmosfere, kao nekada kada su takvi derbiji odlučivali o Scudettu. Posebno zanimljiv detalj dogodio se na terenu između Rominog kapetana Alessandra Florenzija i Juventusove prve zvijezde Cristiana Ronalda.

Portugalac je arogantno provocirao Florenzija i pokušao ga uvrijediti, a ovaj mu je kasnije uzvratio golom za pobjedu koju je potom potvrdio Edin Džeko.

Incident se dogodio u 59. minuti: Ronaldu je opravdano poništen gol zbog ofsajda, a onda je došlo do naguravanja u kojem je Portugalac uvredljivim gestikulacijama provocirao kapetana Vučice.

Ironično mu se smijao i poručio mu "da je prenizak da bi pričao", što je Florenzija razbjesnilo. Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Odgovorio je Portugalcu na najbolji mogući način - golom. Odigrao je sjajni dupli pas s Džekom i zatresao mrežu Juventusa. Gol pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.